Van'da Uludere'deki Ölümlere Kınama - Son Dakika
Güncel

Van'da Uludere'deki Ölümlere Kınama

Van\'da Uludere\'deki Ölümlere Kınama

Şırnak Uludere'de 35 kişinin ölümüne neden olan hava harekatı Van'da BDP tarafından yapılan basın açıklamasıyla kınandı.

29.12.2011 16:42  Güncelleme: 07:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınırı kesiminde 35 kişinin ölümüne neden olan hava harekatı Van'da BDP tarafından yapılan basın açıklamasıyla kınandı. BDP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Nimet Sezgin, haberleri sabah saatlerine kadar vermeyen medyayı eleştirdi.

Sezgin, Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır diyen Başbakan Erdoğan'ı lanetliyoruz dedi.Müze yanında bulunan BDP çadırı önünde toplanan yaklaşık 150 kişi AK Parti aleyhine slogan atarak yürümeye başladı. Ellerinde olaydan sonra çekilen ölenlerin fotoğrafı ve 'AKP'nin halk katliamını lanetliyoruz. Şırnak halkı yalnız değil. AKP Katliamın hesabını verecektir yazılı pankart taşıyan grup, Faki Teyran parkı önüne kadar geldi.

Basın açıklamasına Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan ve BDP'li yöneticiler ve vatandaşlar katıldı. 5 dakikalık oturma eylemini ardından açıklamayı BDP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Nimet Sezgin yaptı.

Sezgin, saldırıda ölenlerin kaçakçı olduğunu ve bu katliam karşısında sessiz durmayacaklarını söyledi.ABD'nin isteği üzerine bu katliamların yapıldığını iiddia eden Sezgin, Daha önce Kürt halkının hakkını savunan avukatlar cezaevini atıldı. Sonra bu tür katliamları dünyaya duyuracak olan medyası. Ama siz bizleri ne kadar cezaevlerine atsanız da biz çoğalacağız. Ayrıca zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır diyen Başbakan Erdoğan'ı lanetliyoruz. Ayrıca bu olayı görmezden gelen medyada katliamın sorumlusudur dedi. Toplanan kalabalık daha sonra slogan atarak tekrar BDP çadırına gitti...

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da Uludere'deki Ölümlere Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement