Van'daki Kobani Eylemi Olaysız Bitti - Son Dakika
Güncel

Van'daki Kobani Eylemi Olaysız Bitti

Van\'daki Kobani Eylemi Olaysız Bitti

Van'da HDP ve DBP tarafından 'İnsanlık İçin, Kobani İçin 1 Kasım'da Küresel Eylem' adı altında yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.

01.11.2014 16:49

Van'da HDP ve DBP tarafından 'İnsanlık İçin, Kobani İçin 1 Kasım'da Küresel Eylem' adı altında yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı. Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan yaklaşık 3 bin kişi dağılırken, bazı ara sokaklarda küçük çaplı gerginlikler görüldü.

Bugün Van'da yapılan Kobani'ye destek yürüyüşü nedeniyle sebebiyle polis, kentin birçok noktasında yoğun güvenlik önlemi aldı. Yürüyüş, yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla Hacıbekir Caddesi Sebze Hali yakınlarında başladı. Öcalan'ın posterlerinin taşındığı yürüyüşe katılanlar sık sık IŞİD aleyhine sloganlar atarak, İkinisan Kavşağı'na kadar yürüdü. Burada geniş önlem alarak yolu trafiğe kapatan polis, kalabalığın caddeye çıkmasına izin vermedi. Parti yöneticilerinin polisle yaptığı uzun görüşme ardından, kalabalık ana caddeye çıkmadan Erek Dağı Caddesi'nden Kültür Müdürlüğü yanında bulunan Musa Anter Parkına kadar yürüdü.

Burada toplananlara seçim otobüsü üzerinden seslenen DBP İl Başkanı Musa İtah Kobani'de yaşanan çatışmalara değinerek AK Parti'yi IŞİD'e destek vermekle suçladı. İtah, "Kobani direnişçileri ve bütün Kürt halkı ve 'İnsanım' diyen demokrasi, kardeşlik, özgürlükten, eşitlikten yana olan herkesin desteklediği güçler yani Kürdistan'ın ulusal birlik güçleri artık özgürlüğü müjdeliyor. Ama birileri halen halkların arasına savaş tohumları ekmeye çalışıyor. Kürt halkı kadar özgürlükten barıştan kerdeşlikten yana ve bu yolda fedekarlık yapan başka hiç kimse yoktur" diye konuştu.

Kalabalık, yapılan açıklama ardından dağılırken bazı ara sokaklarda küçük çaplı olaylar çıktı. HDP ve DBP'li yöneticilerin gerginlik çıkmaması için kitleye sürekli kontrol etmesi  dikkat çekti. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'daki Kobani Eylemi Olaysız Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement