Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği'nden arama kurtarma tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği'nden arama kurtarma tatbikatı

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği\'nden arama kurtarma tatbikatı

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER), deprem sonrası arama kurtarma eğitimlerine katılan gönüllüler için gerçekleştirilen tatbikatta başarılı oldu. AFAD Enkaz Eğitim Alanı'nda yapılan tatbikatta enkaz altındaki insanların tespiti ve yaralılara ulaşma senaryosu uygulandı. Dernek Başkanı Sabri Karaçam, tatbikatın deprem anında arama kurtarma faaliyetlerinin önemini vurguladığını belirtti.

17.07.2023 14:05

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği'nin (MAG-DER) arama kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrasında Yalova'da düzenlenen arama kurtarma eğitimlerine talep artmıştı. Düzenlenen eğitimlere katılan gönüllüler için bu kez arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. AFAD Enkaz Eğitim Alanı'nda gerçekleşen tatbikatta senaryo gereği deprem sonrası yıkılan bir binada enkaz altındaki insanların tespiti yapıldı. Daha sonra ise enkaz altında kalan yaralılara ulaşıldı. Tatbikat gereği yaralılar enkazdan çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Dernek Başkanı Sabri Karaçam, depremlerde görev almaları için hazırladıkları gönüllüleri teorik olarak eğitmek amacıyla tatbikatı düzenlediklerini söyledi. Karaçam, depremin ilk saatlerinde olan arama kurtarma faaliyetlerinin önemine dikkati çekti. Karaçam ayrıca kullandıkları enkaz eğitim alanının kendileri için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği'nden arama kurtarma tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement