Yaralı Mkp Üyesini Hastaneye Götüren 4 Kişiye Ceza - Son Dakika
Güncel

Yaralı Mkp Üyesini Hastaneye Götüren 4 Kişiye Ceza

Yaralı Mkp Üyesini Hastaneye Götüren 4 Kişiye Ceza

Tunceli'de yaralanan yasadışı Maoist Komünist Partisi (MKP) üyesi 'Yılmaz' kod adlı Ali Çelik'i, tedavi ettirmek için Erzincan'a götürdükleri iddiasıyla Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 1'i kadın 4 kişiye 1.5 yıl ila 4 yıl 8 ay...

18.02.2013 15:44

Tunceli'de yaralanan yasadışı Maoist Komünist Partisi (MKP) üyesi 'Yılmaz' kod adlı Ali Çelik'i, tedavi ettirmek için Erzincan'a götürdükleri iddiasıyla Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 1'i kadın 4 kişiye 1.5 yıl ila 4 yıl 8 ay arasında hapis cezası verildi.

Tunceli'den Erzincan'a giden bir otomobil 22 Haziran 2012 günü saat 01.00'de Terörle Mücadele ekipleri tarafından durduruldu. Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde silahla yaralanan yasadışı MKP üyesi terörist Ali Çelik'i tedavi ettirmek için Erzincan'a götürdükleri anlaşılan otomobildeki 3 kişi yakalandı. Yaralı Çelik, Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, bu araca eskortluk görevi yaptığı belirlenen başka bir otomobilde bulunan 2 kişi de gözaltına alındı. Terörist Ali Çelik, yaklaşık bir ay sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

ASKERLERİ ŞEHİT ETMİŞ

Olayla ilgili olarak yaralı teröriste yardım eden Zeki Yıldız, sevgilisi Nuruvan Dinler ile Cankat Keser tutuklandı, Ayhan Memişoğlu ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Nuruvan Dinler ile Cankat Keser bir önceki celse tahliye edildi. Hazırlanan iddianamede, 'Yılmaz' kod adlı Ali Çelik'in 4 Ocak 2005 yılında Tunceli Mazgirt ilçesi Şişik köyü kırsalında 2 askerin şehit, 3 askerin yaralanma, 6 Eylül 2010 günü Tunceli'nin Dinar Deresinde 1 askerin şehit edilmesi, 13 Ağustos 2004 günü Mazgirt ilçesinde Mustafa Büyükkaya adlı vatandaşın öldürülmesi olayına karıştığı öne sürüldü.

HASTANEYE GÖTÜRMEK İÇİN PARA ALMIŞLAR

Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne bugün görülen karar duruşmasında tutuklu Zeki Yıldız ile tutuksuz sanık Ayhan Memişoğlu hazır bulundu. Yıldız ve Memişoğlu, örgütle ilgilerinin olmadığını, yaralı kişiyi hastaneye götürmeleri için köyde tanımadığı birisinin kendilerine para verdiğini öne sürdü.

Mahkeme heyeti, Ayhan Memişoğlu ve Zeki Yıldız'ı, 'terör örgütü üyesi olmaksızın örgüt içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olamamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan 4 yıl 8 ay, Cankat Keser'i 3 yıl 1 ay, Nuruvan Dinler'i ise 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme Zeki Yıldız'ın tahliyesine karar verirken, Nuruvan Dinler hakkında verilen hükmün açıklanmasını erteledi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaralı Mkp Üyesini Hastaneye Götüren 4 Kişiye Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement