"Yargı Sistemini Adaletli, Hızlı Güvenli İşler Hale Getireceğiz" - Son Dakika
Güncel

"Yargı Sistemini Adaletli, Hızlı Güvenli İşler Hale Getireceğiz"

"Yargı Sistemini Adaletli, Hızlı Güvenli İşler Hale Getireceğiz"

Milletvekili Fatih Metin Yargı Sisteminde Yıllardır Düzeltilmesi Gerekenleri Söylediklerini, Ancak Bazı Çevreler Tarafından Partilerinin Kendi Yargısını Oluşturmakla Suçlandığını Belirtti

06.01.2011 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bolu Milletvekili Fatih Metin yargı sisteminde yıllardır düzeltilmesi gerekenleri söylediklerini, ancak bazı çevreler tarafından partilerinin kendi yargısını oluşturmakla suçlandığını belirterek, "Türk yargı sistemini halkımızın arzu ettiği adaletli, hızlı, güvenli işler hale getireceğiz" dedi.

Partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Fatih Metin soruları yanıtladı. Uzun tutukluluk sürelerini sınırlayan CMK'nın 102. maddesinin yürürlüğe girmesinin ardından gerçekleşen tahliyelerin yargı sisteminde yaşanan sorunlardan kaynaklandığını belirten Metin, "Yargılamayı zamanında yetiştirip, karara bağlayıp kesinleştirmeyen yürütme değildir, yargıdır. Yargı sisteminde biz yıllardır düzeltilmesi gerekenleri söylüyoruz ama ne yazik ki bazı çevreler AK Parti'yi kendi yargısını oluşturmakla suçladı. Bu ithamların ne kadar haksız olduğunu bu örnekler gösteriyor. Sorunun yargı sistemi içinde olduğunu bir kez daha görmüş olduk" dedi.

Metin, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in tahliyelerle ilgili "Tahliyeler toplum vicdanını yaraladı" şeklindeki sözlerini eleştirerek şunları söyledi:

"O da kabul ediyor ama bu kabulü çok önceden yapması gerekiyordu. Ne zaman ki 12 Eylül referandumunda halkımız güven oyunu bu yönde verdi, o zaman Gerçeker'in cümleleri değişti. Ondan önce yürütmeyi suçlamalarına bakın. Hiç kendi özeleştiri yapmıyordu. Şimdi bu özeleştiriden kaçamaz hale geldi. Neden, bu bir gerçek. Sadece cezalarda da değil, hukuk davalarında da talihsiz zaman aşımları söz konusu.

Zamanında gerçekleşen bir hukukun olmadığını iddia makamı da bilir, savunma makamı da, hakimi de, savcısı da bilir. Türk hukuk sisteminde kim varsa bu hukuk sisteminde sıkıntıların olduğunu biliyordur. Türk yargı sistemini halkımızın arzu ettiği adaletli, hızlı, güvenli bir sistemi işler hale getireceğiz"

ERGENEKON SANIKLARI BEKLENTİ İÇERİSİNDE

"Haberal içeride, Hizbullahçılar dışarıda" şeklindeki eleştirileri de yanıt veren Metin, "Bu kıyaslama çok yanlış. Şu an tahliyeler 10 yılı aşan tutuklamalar. Ergenekon sanıklarının tutuklanması 2.5 yılı bulmuştur. Biz bunun da böyle olmamasını arzu ediyoruz. Ama bizim bu konuda yargıya söz söylememiz mümkün mü. Adaletin bir an önce tesisi lazım. Oradakilerin suçları zaten belli. Ergenekonla ilgili özel bir beklenti içerisindeler. Öyle bir şey yok. Tutuklama müessesi öyle basit değil. Ciddi deliller olmadan Ergenekon sanıklarının orada olması mümkün değil zaten.

Her gün kazılar yapılıyor, silahlar çıkıyor. Bütün bunlara rağmen Adli Tıp'tan ve diğer kurumlardan geçen belgelerin asıl olduğu var. 'Ben oyun oynuyordum' diyor. Sonra Emasya eğitimi diyor. Bunların hepsi açıkça ve net" diye konuştu.

DÖVİZLİ ASKERLİK KANUN TEKLİFİ VATAN HASRETİNİ SONA ERDİRECEK

Yurt dışında yaşayan ve 40 yaşını tamamlayanların 10 ile 15 bin Euro karşılığında 21 gün dövizli askerlik yapmalarını öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sunan Metin, teklifin ayrıntılarını açıkladı. Metin, kanun teklifinin yurtdışında yaşayan gurbetçi vatandaşlara yönelik mevcut olan kanunun revizyonu olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Kesinlikle bedelli askerliği bununla karıştırmamak lazım. 6 aydan fazla Türkiye'de bulunan gurbetçi vatandaşlarımız dövizli askerlikten yararlanamıyor. Kaza yaptınız hastanede 6 aydan fazla yattınız yararlanamıyorsunuz. 39 yaş sınırını aşan, bu düzenlemeden yararlanamayan insanlar var. 40-43 yaş arası 10 bin Euro, 43 yaş üzeri 15 bin Euro. Yararlanmak isteyenler 2 yıl içerisinde müracaat edecekler. Bu düzenlemeyle askere gitmeleri sağlanarak, Türkiye'ye gelip gitmelerinin de önü açılacak. Çünkü bu vatandaşların bir bölümü Türkiye'ye gelip gidemiyor. Vatan hasreti sona erecek.

Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılmış ve çıkmış olan vatandaşların da geri dönmesi halinde 1 yıl içerisinde müracaat ettiklerinde gurbetçi vatandaşların yararlanacağı düzenlemeden yararlanacaklar. Çifte vatandaşlığı kabul edilmemiş, Bakanlar Kurulu kararı ile vatandaşlıktan çıkarılmış kişiler var. Bu vatandaşlarımızın tekrar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına kabulü halinde bu hükümler onlar için de uygulanacak.

Yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızın askerlik problemini çözecek bir düzenleme"yapılacak .

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Yargı Sistemini Adaletli, Hızlı Güvenli İşler Hale Getireceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement