"Edremit Bir Şehir Görünümüne Kavuşacak" - Son Dakika
Güncel

"Edremit Bir Şehir Görünümüne Kavuşacak"

"Edremit Bir Şehir Görünümüne Kavuşacak"

AK Parti Edremit Belediye Başkan Aday Adayı Recep Yendim, projeleri hakkında bilgi verdi.

25.10.2013 11:26  Güncelleme: 11:31

Gazetemizi ziyaret eden AK Parti Edremit Belediye Başkan Aday Adayı Recep Yendim, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Adnan Hatipoğlu ve Cafer Karakoç'a projeleri hakkında bilgi verdi. Belediyecilikte tecrübeli olan Yendim, spor faaliyetlerinde de bulunacaklarını söyledi.

Edremit ilçesinde bulunan trafik sorununu çözeceklerini ve ulaşımda yenilikler getireceklerini söyleyen Yendim, göreve geldikten sonra Edremit'e adeta hayat vereceklerini söyledi.

Bölge: Hacı Yılmaz - Emre An

Ak Parti Edremit İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Recep Yendim, şimdiye kadar Edremit İlçesi'nde yapılmamış bir çok projelerinin olduğunu dile getirdi. Yendim öncelikle imar planı sorununu çözeceklerini belirterek, en büyük projelerinin ise Kültür Kompleksi Binası olacağını söyledi.

"İMAR PLANI SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ"

Seçildikleri halde yapacakları hizmetlerden bahseden Yendim, "Allah nasip ederse başkan seçilirsem bizim olmazsa olmazımız imar planıdır. Çünkü plansız hiçbir şey olmaz. Edremit'e Van'dan bağlanan 4 mahalle var. Bu mahallelerin mevcut imar planı Van Belediyesi'nin yapmış olduğu imar planlarıdır. Ayrıca bir de Edremit'in imar planı var, belli bir kısımdan sonra Van Belediyesi'nin mücavir alanı bitiyor, ondan sonra Edremit Belediyesi'nin mücavir alanı başlıyor. Dolayısıyla arada çok büyük bir kopukluk var. Biz bu kopukluğu giderme adına yeni bir imar planı yapacağız ve bu yolları kesiştireceğiz. Bu şimdiye kadar yapılmamış bir şey. İmar planı olmadan hiçbir yatırım yapılamaz. Çünkü imar planında çeşitli donatılar bırakmanız lazım. Plansız buraları kamulaştırmaya kalkarsanız işin içinden çıkamazsınız. Öncelikle bizim olmazsa olmazımız imar planıdır. Bunu yaptıktan sonra zaten gerisi gelecek" dedi.

"EDREMİT KÜLTÜR KOMPLEKSİYLE TANIŞACAK"

Şimdiye kadar yapılmayan diğer projelerinden de bahseden Yendim, kültür kompleksi binası kuracaklarını belirterek, "Nasip olursa biz Edremit'te bir kültür kompleksi binası kurmayı düşünüyoruz. Bu kültür kompleksi binasını da 3 ayrı bölümden oluşturacağız. Birincisi gençlerimize yönelik. Gençlerimize yönelik çeşitli aktiviteler olacak. Kütüphanesi, çeşitli oyun alanları v.s. özellikle biz gençlerimizi hem dışarıdaki kötü alışkanlıklardan kurtaracağız, hem de burada çeşitli aktivitelerle kendilerini geliştirme imkanına sahip olacaklar. Bir diğer bölümümüz bayanlara yönelik olacak. Malumunuz bizim bu bölgede özellikle bayanların kendi aralarında yaptığı günler var. Altın kabul günü gibi günler. Buna yönelik çeşitli donatılar bırakacağız. Boş zamanlarında da burada bayanlarımıza yönelik üniversite aracılığıyla toplantılar, bilgilendirme, seminerler yapacağız. Kültür kompleksinde düşündüğümüz bir diğer şey ise; yaşlı ve emeklilere yönelik bir şey olacak. Bunu dışında Edremit'te toplantı ve konferans salonumuz yok. Toplantı ve konferans salonumuz olacak. Biz buradaki halkı çeşitli konularda hem bilgilendireceğiz hem de çeşitli günler burada yapılacak. Böyle bir kompleks düşünüyoruz. Tabi 20'ye yakın projemiz var ama birini daha söyleyeyim. Van Gölü'nden şimdiye kadar hiçbir kurum faydalanamadı. Van Gölü'nde başta taşımacılık olmak üzere bir projemiz var. Taşımacılığı ön plana çıkarıp, buradaki insanımızı hem şehir merkezi ile kavuşturmak hem de malumunuz üniversitemizde bir hastane yapıldı buraya gidecek olan hastalarımız en az iki minibüs değiştiriyor. Bunlar için güzel bir çalışmamız var. Aynı zamanda biz ulaşım hattını Edremit'in kara taşımacılığına dayamayı düşünüyoruz. Şu an yapılan taşımacılık son derece yetersiz kalıyor. Onun için de çözümlerimiz var. İnşallah ilerleyen zamanlarda geriye kalan projelerimizi sizlerle paylaşırız" şeklinde konuştu.

"ALTYAPI SORUNU ÇÖZÜLECEK"

Altyapı hakkında sorularımızı yanıtlayan Recep Yendim, "Kanalizasyon çalışmasına yönelikte bir projemiz var. Şu an Edremit'te kanalizasyon yok. İşte o projemizin ana başlığı Van Gölü'nü koruma. Bizim çok büyük bir ana kolektör hattımız var Yüniplik'e kadar gelmiş. Biz nasip olursa bu ana kolektör hattını Edremit'e taşımayı, düşünüyoruz. Edremit'te kanalizasyonda şöyle bir artımız var, arazinin meyilinden dolayı bir sıkıntı oluşmuyor. Dolayısıyla biz damarlarla bunu ana kolektör hattına bağlayacağız. Bu kanalizasyon problemini bu şekilde gidereceğiz. Yüzeysel sularımızın da, drenaj projeleri geliştireceğiz. Hiçbir şekilde Göl'e akmalarına müsaade etmeyeceğiz. Bu şekilde inşallah gölümüzü koruma altına alacağız" dedi.

"SPORTİF AKTİVİTELERİMİZ OLACAK"

Sportif anlamda da çalışmalarının olduğunu dile getiren Yendim, Edremit İlçesi'ne yapacakları kültür kompleksinde çeşitli sportif ortamların olacağını dile getirdi.

Yendim, "Kültür kompleksimizde gençlere yönelik çeşitli aktivitelerimiz olacak, tenis, basketbol, halı saha gibi. Biz alt yapımızı oluşturacağız. Birde ileriki günlerde büyükşehirin Vanspor'la alakalı tutumunu ve davranışını görmek lazım. Bu anlamda gerekirse tabi bizlerde Vanspor'a desteklerimizi vermeye hazırız. Öncelikle gençlerimizin yetişmesi için alt yapıya önem vereceğiz. Bu kültür kompleksimizde sporcularımıza yönelikte çeşitli aktiviteler olacak" ifadelerini kullandı.

RECEP YENDİM KİMDİR?

1968 yılında Van'da doğdum. İlk orta ve lise öğrenimimi Van'da tamamladım. Adana Çukurova Üniversitesi'nde üniversite öğrenimimi bitirdim. İş hayatıma 1988 yılında Zernek Barajı'nda başladım. 1989-90 yılları arasında PTT Başmüdürlüğü'nde Yapı Kontrolü olarak görev aldım. Daha sonra 1991 yılında Van Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü'nde göreve başladım. Burada 5 yıl İmar Müdür Yardımcılığı görevini üstlendim. 1996 yılında Van'ın revize imar planında görev aldım. Daha sonra Fen İşleri Müdürlüğü'ne atandım. Fen İşleri Müdürlüğü'nde Müdür olarak görevimi sürdürdüm. Fen İşleri Müdürlüğü'nde güzel ve kalıcı işlere imza attık. 2004-2007 yılları arasında Organize Sanayi Bölgesi kurulduğunda belediyeyi temsilen yönetimde görev aldım. Daha sonra imalatçıların %30'u üretim yapmaya başlayınca yönetimi kendilerine devir ettik. Belediye Vanspor'da As Başkan olarak görev yaptım. Belediye Vanspor'un başına geldiğimizde Amatör Küme'deydi. Yaptığımız çalışmalarla Belediye Vanspor'u 2. Lig'e çıkarmayı başardık. Eyüp maçında çıkan olaylar ile Belediye Vanspor bugünlere kadar geldi. Daha sonra görevi devir ettik. Bunların dışında belediye başkanının teknik danışmanlığını yaptım. Allah nasip ederse biriktirmiş olduğum bu deneyim, başarı, birikimimi Edremit ilçesine yatırmayı hedefliyoruz.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 'Edremit Bir Şehir Görünümüne Kavuşacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement