Yeni Sivil Anayasa'ya Doğru - Son Dakika
Güncel

Yeni Sivil Anayasa'ya Doğru

Yeni Sivil Anayasa\'ya Doğru

1982 Anayasası'nın yapılan değişikliklere rağmen toplum taleplerini karşılamadaki yetersizliği yeni bir anayasa ihtiyacını belirginleştirdi.

25.04.2012 18:51  Güncelleme: 18:49

Bu talep daha sivil bir anayasa yapımını konuşmamızı sağladı. TBMM'de grubu bulunan partilerin oluşturduğu Anayasa Uzlaşma Komisyonu, yeni anayasanın oluşturulması sürecini yürütüyor.

Zeytinburnu Belediyesi yeni anayasa çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde 28 Nisan Cumartesi günü saat 10.00'da "Yeni Sivil Anayasa'ya Doğru" başlıklı bir Anayasa Sempozyumu düzenliyor.

Anayasa konusunda akademisyen, siyasetçi ve gazetecilerden oluşan uzman isimlerin katılacağı sempozyum 2 oturumdan oluşuyor.

Yeni Anayasa Türkiye'de neleri değiştirecek, sorusu sempozyumun ilk oturumunda masaya yatırılacak. Prof. Dr. Abdurrahman Eren'in başkanlığındaki oturumun konuşmacıları; Prof. Dr. Fuat Keyman, Bülent Korucu, Altan Tan'dan oluşacak.

Yeni Anayasa'da ne olmalı, ne olmamalı sorusu ise ikinci oturumun konusu olarak belirlenmiş. Bu oturumun başkanlığını Av. Cavit Tatlı yürütecek ve Prof. Dr. Mustafa Şentop, Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne, Doç. Dr. Osman Can ve Rober Koptaş bu soruyu değerlendirecek.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in katılımı ile gerçekleşecek olan program saat 17.00'de sona erecek. Yeni anayasaya katkıda bulunmak, süreç hakkında bilgi edinmek isteyen herkes bu etkinliğe davetlidir.

Yer: Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi

Tarih: 28 Nisan Cumartesi

Saat: 10.00/ 17.00

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeni Sivil Anayasa'ya Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement