Yüksel’den Tüm Mardinli Vatandaşlara Davet - Son Dakika
Güncel

Yüksel’den Tüm Mardinli Vatandaşlara Davet

Yüksel’den Tüm Mardinli Vatandaşlara Davet

Dr. Cüneyt YÜKSEL'in Ailesi Tarafından Yapılan Mehmet Edip - Fatma Yüksel Camisi 31 Ağustos 2010 Salı Günü Açılıyor.

30.08.2010 10:11  Güncelleme: 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dr. Cüneyt YÜKSEL'in Ailesi Tarafından Yapılan Mehmet Edip - Fatma Yüksel Camisi 31 Ağustos 2010 Salı Günü Başbakan Yardımcısı Ve Devlet Bakanı Bülent ARINÇ İle Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali BARDAKOĞLU'nun Katılacağı Törenle Açılıyor.

Milletvekili YÜKSEL'İN babası hayırsever iş adamı Mehmet Edip YÜKSEL ve YÜKSEL ailesi tarafından daha önce de eğitime yüzde yüz destek kampanyasıyla yirmi dört derslikli Mehmet Edip Yüksel ve Fatma Yüksel Anadolu Lisesi yapılmış ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılmıştı.

Yaptığı hizmetlerden dolayı TBMM Üstün Hizmet Ödülüne layık görülen Yüksel; Mardin'e her zaman hizmetlerini sürdürmüş hayırsever bir iş adamı ve başta enerji, turizm ve inşaat olmak üzere, diğer pek çok alanda faaliyetine devam eden Mehmet Edip Yüksel Holding'in kurucusudur.

Mardin Merkez İlçeye yaptırılan Cami Mardin'in tarihi dokusuna uygun olarak özel taş mimarisiyle inşa ettirilmiş ve Mardin'in maneviyatına sağladığı katkı yanında, oldukça özel mimari yapısıyla da tarihi kültürüne katkı sağlamıştır. 2000 vatandaşa ibadet etme imkânı sağlayan camii Mardin'in en büyük camisi olma özelliğini de kazandı.

Çocuklar için Kur'an Kursuyla hem bir eğitim yuvası hem de ibadethane özelliği olan Mehmet Edip - Fatma Yüksel Camii toplam 3 Milyon TL'ye mal oldu.

AK Parti Mardin Milletvekili Dr. Cüneyt YÜKSEL caminin mübarek Ramazan ayından ibadete açılmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Caminin Mardin'e has olan özel taştan yapıldığını belirten Yüksel; Mardin'in tarihsel dönüşümünü gerçekleştirirken yaptırmış oldukları caminin ilin tarihsel dokusuna katkı sağlayacağını belirtti. Yüksel şu noktaları vurguladı:

Bu Mübarek Ramazan ayında hemşerilerimle büyük bir mutluluğu daha paylaşacağız. 2008 senesinde Sayın Başbakanımızla beraber açmış olduğumuz okuldan sonra bu sefer de Mardin'imize; Mardin'in tarihi dokusuna uygun bir cami kazandırmanın sevincini bütün Mardinlilerle beraber Yüksel ailesi olarak yaşamaktayız. Camiler toplumun her kesimini kucaklayan mekanlardır. Cami'ye giren insanların yaşı, cinsi, ırkı ve dilinin önemini kaybeder. Bu aşamadan sonra insanlar Allah'ın huzurundaki durumu ile önem kazanır.

Çok şükür her bir noktasının; her ayrıntısının çok ince bir şekilde işlendiği, her bir noktasına, her bir zerresine, el emeği göz nuru dökülen camimiz ilimize hayırlı olur.

YÜKSEL: KİM NE YAPARSA YAPSIN; TEMELİNDE ALLAH RIZASI, HAYIR DUYGUSU, İNSAN SEVGİSİ İLE HAREKET EDİYORSA; MARDİN İÇİN BİR ÇİVİ ÇAKIYORSA ALLAH ONDAN BİN KERE RAZI OLSUN.

Mardin ili için hayırseverler vatandaşlarımızla ilimize okul, hastane, üniversite, cami yapmaları konusunda sürekli görüşüyoruz. Temelinde Allah rızası, hayır duygusu, insan sevgisi ile hareket eden kim olursa olsun; Mardin'e bir çivi çakıyorsa; taş üstüne bir taş daha koyuyorsa Allah ondan bin kere razı olsun.

YÜKSEL'DEN TÜM MARDİNLİLİLERE DAVET

31 Ağustos 2010 Salı günü yapılacak açılış törenine Başbakan Yardımcısı, Devlet Bakanı Bülent Arınç ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun katılacağını belirten Yüksel saat 17:30'da başlayacak olan törenin ardından iftar yemeği, yatsı ve teravih namazlarıyla Kur'an – I kerim ziyafetinin gerçekleşeceğini söyledi.

Tüm Mardinlileri açılış törenine ve iftar programına davet eden Yüksel şöyle konuştu:

Camilerimiz, insanımızı yetiştiren birer merkezdir. Bütün insanlığa, bütün evlatlarımıza merhamet eğitimi vermek zorundayız. Farklılığımızla insanları bağrımıza basmayı öğretmeliyiz. Dinimizin amacı budur.

Biz biliyoruz ki namaz kılan, Allah'a kul olan, gönlünü samimiyetle kendisini yaratana teslim eden kişi huzura erer.

Yüksel ailesi olarak; bu kıymetli eserin, ülkemize, Mardin'imize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyoruz.

MARDİN'DE İLK DEFA; MEHMET EDİP – FATMA YÜKSEL CAMİİ'NDE YUSUF USTA TARAFINDAN TAŞ OYMACILIĞI YAPILDI .

Camiinin mimarisinde bir ilk gerçekleşti. İlk defa, Mardin'de, taşa hayat veren Yusuf (Kıdır) Usta tarafından taş oymacılığı ile her taş nakış gibi, dantel gibi; tamamen el emeğiyle, hiçbir makine kullanılmadan işlendi. Tamamen yöresel taşlar kullanılarak; uzun süre yaşayacak bir şekilde tasarlandı.

Camii'de Artuklu Mimarisi'nin bütün motifleri değişik yerlerde kullanıldı. Camii'nin mimarisi için Mardin'deki farklı camiler ve medreseler de incelendi. Mehmet Edip - Fatma Yüksel Camii'nde özellikle Mardin Ulu Camii (Cami-i Kebir), Kasımiye Medresesi ve Sıtti Radiviyye'den (Hatuniye Medresesi ve Camii) farklı kesitler alınıp uyarlanmış. Camiinin mihrabında bulunan 8 yarım daire ise cennete açılan 8 kapı işlemesi olarak biliniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yüksel’den Tüm Mardinli Vatandaşlara Davet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement