Yunan Adasına Geçerken Öldü Sandığı Oğlu Tutuklanmış - Son Dakika
Güncel

Yunan Adasına Geçerken Öldü Sandığı Oğlu Tutuklanmış

Yunan Adasına Geçerken Öldü Sandığı Oğlu Tutuklanmış

Balıkesir'de geçen 14 Şubat'ta ortadan kaybolan 22 yaşındaki Mehmet Şahan'ın insan kaçakçılığı suçundan Yunanistan'ın Sakız Adasında tutuklandığı ortaya çıktı.

11.03.2016 11:53  Güncelleme: 13:02

Balıkesir'de, geçen 14 Şubat'ta ortadan kaybolan 22 yaşındaki Mehmet Şahan'ın insan kaçakçılığı suçundan Yunanistan'ın Sakız Adası'nda gözaltına alınıp, tutuklandığı ortaya çıktı. Yunan adasına geçerken bindiği botun batması sonucu öldüğünü sanarak ardından günlerce gözyaşı döktüğü oğlu Mehmet'ten gelen telefonla büyük sevinç yaşayan anne Esen Bozbey, kandırıldığını ileri sürdüğü oğlunun kurtarılması için devlet büyüklerinden yardım istedi.

Ayvalık'ta minibüs şoförlüğü yapan ve bir süre önce işten çıkartıldığı öğrenilen Mehmet Şahan, geçen 14 Şubat'tan işe gitmek için evden çıktı. Ancak, bir daha kendisinden haber alınamadı. Yakınları Şahan'ın önce İzmir'e gittiğini, buradan da Aydın'ın Kuşadası ilçesinden Yunan adalarına botla geçtiğini öğrendi. Ancak, iki hafta kadar sonra Şahan'ın arkadaşlarıyla bindiği botun batıp, öldüğü haberi geldi. Kendisini iki çocuğuyla terkettiğini söylediği eşi E.Ş.'den 5 yıl önce boşanan anne Esen Bozbey, oğlunun arkadaşlarından gelen bu haberle yıkıldı.

"OĞLUNDAN GELEN TELEFONLA YENİDEN DOĞDU"

Günlerce oğlu için gözyaşı döken Bozbey, geçen 8 Mart'ta gelen telefonla adeta yeniden doğduğunu belirterek, "Arayan oğlum Mehmet'ti. 'Yunanistan'dayım, insan kaçakçlığından tutuklandım. Mahkeme gününü bekliyoruz. Bana para gönder' dedi. Ayvalık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verilen kömürü satıp, 100 Euro denkleştirip, kendisine havaleyle gönderdim" dedi.

Oğlunun denizden korkan biri olduğunu da belirten gözü yaşlı anne Bozbey, üzüntüsünü kızı Güher Şahan'a sarılarak hafifletmeye çalışıp, "Mehmet o lastik bota nasıl biner, denize açılır anlamış değilim. O yazın bile denize yalnız gitmezdi. yanında biri olmadan denize girmeyen biri o. Mutlaka aklını çelip, Yunan adalarına gitmesi için ikna ettiler. Yoksa Mehmet bizden ayrılmazdı. Devlet büyüklerimizden oğluma tekrar kavuşmam için aracılık yapmalarını bekliyorum" dedi.

- Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yunan Adasına Geçerken Öldü Sandığı Oğlu Tutuklanmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement