Yurdum Tepe Kayak Merkezi İçin Yer Teslimi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Yurdum Tepe Kayak Merkezi İçin Yer Teslimi Yapıldı

Yurdum Tepe Kayak Merkezi İçin Yer Teslimi Yapıldı

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, kayak tesislerinin yapılacağı Ilgaz Dağı Yurdum Tepesi'ndeki arazide incelemelerde bulundu.

10.08.2012 13:44

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, kayak tesislerinin yapılacağı Ilgaz Dağı Yurdum Tepesi'ndeki arazide incelemelerde bulundu.

Vali Bektaş'a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık, İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Şube Müdürü Nida Sinsi ve ihaleyi alan yetkili firma temsilcileri eşlik etti.

Yurdum Tepe Kayak Merkezinin yapılacağı alanda teknik incelemelerde bulunan Vali Bektaş, Yurdum Tepe için sözleşme imzalanmasının ardından müteahhit firmaya yer teslimi yapıldığını söyledi.

Tesislerde üst istasyon yüksekliğinin 2 bin 350 metre, alt istasyonun bin 840 metre olacağını ifade eden Bektaş, şöyle konuştu: "Yurdum Tepesi kayak tesisi çalışması, resmi çalışma bakımından zor bir proje. Hem milli parkı, hem av yaban hayatı sahası, hem de turizm bölgesi var. Burada bir çivi çakmak için bu üç statüden onay almamız gerekiyor. Yaban hayatı uzun devreli gelişme planının hazırlanması gerekiyordu. Sinop Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nün çabalarıyla geçen hafta taşra aşaması tamamlanıp Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na sunuldu. Bakanımız Veysel Eroğlu'nu ziyaret edip, plan onayı için destek istedik. Bu hafta onaylanacak."

Kayak tesislerinin 13,5 milyon liraya ihale edildiğini hatırlatan Vali Bektaş, ihale kapsamında iki telesiyej tesisi yapılacağını belirterek, pist bakımından usta kayakçılarında ziyaret edilebileceği bir tesis yapmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yurdum Tepe Kayak Merkezi İçin Yer Teslimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement