Zabıtaya Saldıran Seyyar Satıcı Kardeşlere Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Zabıtaya Saldıran Seyyar Satıcı Kardeşlere Hapis Cezası

Zabıtaya Saldıran Seyyar Satıcı Kardeşlere Hapis Cezası

İzmir'de, bir yıl önceki denetim sırasında Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürü Murtaza Canik'i elinden yaralayan seyyar satıcılar Mehmet Arif Tayboğa ile kardeşi Abdurrahman Tayboğa'ya, 'görevli memura direnmek ve hakaret'ten toplam 2 yıl 3 ay...

20.02.2013 12:14

İzmir'de, bir yıl önceki denetim sırasında Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürü Murtaza Canik'i elinden yaralayan seyyar satıcılar Mehmet Arif Tayboğa ile kardeşi Abdurrahman Tayboğa'ya, 'görevli memura direnmek ve hakaret'ten toplam 2 yıl 3 ay 2'şer gün hapis cezası verildi.

Olay geçen yıl, Karşıyaka'da minibüs duraklarının olduğu bölgede meydana geldi. Karşıyaka Belediyesi zabıta ekipleri, polis ile birlikte seyyar satıcılara karşı çalışma yaparken, Mehmet Arif Tayboğa ile kardeşi Abdurrahman Tayboğa, sattıkları mallarına el konulmak istenince, ekiplere direnip taşkınlık yaptı. Zabıtaya sopalarla saldırarak, hakaret eden iki kardeş, Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürü Murtaza Canik'i de elinden yaraladı. Polis tarafından gözaltına alınan Tayboğa kardeşler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Karşıyaka 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde bir yıldır devam eden davada karar çıktı. Seyyar satıcılar Mehmet Arif Tayboğa ile kardeşi Abdurrahman Tayboğa'ya, 'memura görevinden dolayı hakaret'ten 1 yıl 5 ay 15'er gün hapis cezası verildi. Bu ceza daha sonra sanıkların mahkemedeki iyi halleri göz önüne alınarak 1 yıl 2 ay 17'şer güne indirildi. Hakim ayrıca sanıkları, 'görevli memura görevinden dolayı direnmek', 'eylemi birden fazla kişi ile gerçekleştirmek', 'suçu, cam, sopa gibi aletlerle işlemek'ten 15'er ay hapis cezasına çarptırdı. Bu ceza da sanıkların duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 1 yıl 15'er gün hapis cezasına indirildi.

Hakim, toplam 2 yıl 3 ay 2'şer gün hapse mahkum edilen sanıklardan sabıkası bulunan Mehmet Arif Tayboğa'nın cezasının infazına, Abdurrahman Tayboğa'nın ise 5 yıl denetime tabi tutularak 'hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına' karar verdi.

(AÖ/CK) - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zabıtaya Saldıran Seyyar Satıcı Kardeşlere Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement