"Zamanın Meraklısı Bir Adamım" - Son Dakika
Güncel

"Zamanın Meraklısı Bir Adamım"

"Zamanın Meraklısı Bir Adamım"

Gökhan Çınar'ın hazırlayıp sunduğu Kral Pop Akustik Programı bu hafta Manuş Baba'yı ağırladı.

09.03.2018 14:06

Manuş Baba en sevilen şarkılarını canlı performansıyla Kral Pop Tv izleyenleri için seslendirdi. Şarkıların olduğu kadar keyifli sohbetlerin de ön plana çıktığı programda Manuş Baba, özel açıklamalarda bulundu.

"Zamanın meraklısı bir adamım"

Manuş Baba, programda amatör olarak başladığı müzik kariyerinde başarıya uzanan yolculuğunu anlatarak sohbete başladı. Ünlü şarkıcı, "Zamanın nereye gideceğini, geleceğin hangi planda beni karşılayacağının merakı içindeyim. Aslında zamanın meraklısı bir adamım . Ben de hep bir keşif ruhu var, müzikte de bu ruhum var. İlk başta ilk attığım adım neyse tutarlığı sağlaya sağlaya buralara kadar geldim" dedi.

Müziğin başladığı noktaya dostlar biriktirerek geldiğini söyleyen Manuş Baba, "Hala öğrenme meraklısıyım. İnsanlara kalpten kalbe, duygudan duyguya bir şeyler sunuyorum ve karşılığını alıyorum. Amatör olarak bu işe başlasam da tutarlılığı sağlaya sağlaya buralara geldim"dedi.

"Bu albüm aslında benim ana hikayem"

Daha albüm çıkarmadan büyük bir kitleye hitap eden Manuş Baba, albümü hazırlarken nelerden etkilendiğinden de bahsetti. Ünlü şarkıcı, "Bu albüm aslında benim ana hikayem. Geçtiğim sokakların, şiirlerin, gezdiğim memleketlerin müziğe çok etkisi oluyor. Sokaklarda, deniz kenarında, pencerelerde ne varsa müziğime yansıyan şey de bu oluyor. Bu albüm de böyle oldu. Mesela 'Dönersen Islık Çal şarkısı' da böyle ortaya çıktı" dedi.

Manuş Baba, albüm çıkarmadan önce albümsüz Türkiye'nin dört bir yanına turneye gittiklerini söylerken, zamanın hayatı ve olayları çok güzel yönlendirdiğinin de altını çizdi. Manuş Baba, "Bir şeyler üretince ve karşındakiler bunu benimseyince müzik de seni başka şeyler yapmaya yönlendiriyor" dedi.

"Manuş' lakabı bana anneannemden kalan bir hatıra"

Şarkıları kadar adıyla da büyük ilgi çeken Manuş Baba, isminin hikayesini de anlattı. Küçük yaşlarda anneannesinin kendisine "Manuş" lakabını taktığını söyleyen ünlü şarkıcı, bu ismin o yıllardan beri anneannesinden kalan bir hatıra olduğunu belirtti. Manuş Baba, "Manuş; küçük, güzel çocuk anlamına geliyor. Bir hikaye yaratmam gerekiyorsa bunun gerçek olmasını istiyordum. Benim hikayemin de bir ismi olması gerekiyordu. Ben de çocukluğumdan gelen 'Manuş' ismini ve hayatımın her anında elini sırtında hissettiğim bir figür olan 'Baba' kelimesini birleştirdim. Bu iki ismi birleştirince ortaya 'Manuş Baba' çıktı" dedi.

Ünlü şarkıcı, ilk sahne deneyimini ve hayalinin nasıl gerçeğe dönüştüğünü " Antalya'da bir akşam arkadaşımla bir mekana gidip 'biz müzik yapıyoruz' demiştik. 2007-2008 yıllarıydı. Sahneye çıkıp iki üç şarkı söylemiştik. Sonra 'biz sizi ararız' demişlerdi ve aradılar. Sahne maceram da böyle başladı" sözleriyle anlattı.

"En büyük isteğim insanlara bir hatıra bırakmak"

Gelecekteki en büyük hayalinin insanlara bir hatıra bırakmak olduğunu söyleyen Manuş Baba, "Her şey bitti dediğim zaman arkamda birşeyler bırakmak isterim. Geldiğim noktada aslında yapmak istediğim çok şey var. Daha çok üretmek ve daha çok insana müziğimi duyurmak istiyorum. Onun dışında hayalim dünyaya görmek ve gitmediğim yerlere gitmek" dedi.

Manuş Baba'nın konuk olduğu program 10 Mart Cumartesi saat 21.00'de, tekrarı Pazartesi günü saat 20.30'da ve Cuma günü saat 19.00'da Kral Pop TV'de yayınlanacaktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Zamanın Meraklısı Bir Adamım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement