Zirve Yayınevi Davası Duruşması Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevi Davası Duruşması Ertelendi

Zirve Yayınevi Davası Duruşması Ertelendi

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve 3 misyonerin öldürülmesini kapsayan davanın duruşması 24 Şubat 2014 tarihine bırakırken, dosyanın da mütalaa hazırlaması için Cumhuriyet Savcısına verilmesine karar verdi.

16.12.2013 18:30

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve 3 misyonerin öldürülmesini kapsayan davanın duruşması 24 Şubat 2014 tarihine bırakırken, dosyanın da mütalaa hazırlaması için Cumhuriyet Savcısına verilmesine karar verdi.

Zirve Yayınevi davasının 91. duruşmasının sonunda ara kararlarını açıklayan mahkeme heyeti, Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un evinde yapılan aramalarda ele geçtiği belirtilen CD sayılarının farklılığının sebepleri hususunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğüne yazılan müzekkere cevabının beklenilmesine, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinin Balyoz darbe planı yargılaması olarak bilinen Balyoz darbe planı olarak belirtilen davanın gerekçeli kararından ve yine bir takım belgelerin istenmesi için yazılan müzekkere cevabının beklenilmesine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Kozmik Oda soruşturmasının safahat ve akıbetinin sorulması için yazılan müzekkere cevabının beklenilmesine ve dosyadaki bir ses kayıdı ile ilgili olarak yeniden bilirkişi raporu aldırılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, bazı sanıkların ek savunma için süre taleplerini reddederek, "Bir kısım sanıklar ve müdafilerinin tanık beyanları ve dosya kapsamına giren delillere karşı beyanda bulunmak üzere defaatle süre istedikleri, her defasında kendilerine talepleri doğrultusunda istedikleri sürenin verildiği, ancak tekrar süre talebinde bulunarak yargılamayı uzatma saiki ile hareket ettiklerinin anlaşıldığından sanıkların bu yöndeki taleplerinin makul yargılama süresi ile bağdaşmadığı, AİHM Kararları, gizli tanığın Mayıs 2013 tarihinde ifade verdiği o tarihten bu yana geçen süre ve diğer tanıkların dinlendiği tarihler ve dosya kapsamına giren ek delil klasörlerinin dosya arasına geldiği tarih ve buna göre geçen süre, diğer sanıkların bu delillere karşı beyanlarım sunmuş olmaları ve sair hususlar birlikte değerlendirildiğinde taleplerin yerinde olmadığından taleplerin reddine" şeklinde karar verdi.

Dosyanın mütalaa hazırlığı için Cumhuriyet savcılığının verilmesine de karar veren Mahkeme Heyeti tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme heyeti duruşmayı 24 Şubat 2014 tarihine bıraktı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevi Davası Duruşması Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement