1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika
Güncel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Kırşehir, Malatya, Sivas, Tokat, Elazığ ve Erzincan'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı.

01.05.2013 18:38

Kırşehir, Malatya, Sivas, Tokat, Elazığ ve Erzincan'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı.

Kırşehir'de bazı sendikalar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen kutlamaya katılanlar, Masal Parkı'ndan Maşa Deresi Caddesi'ne kadar yürüdü.

Kutlamalar sırasında, Petrol-İş Sendikası Kırşehir Temsilciliği üyeleri ile BDP Kırşehir Teşkilatı üyeleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginlik, polisin araya girmesiyle büyümeden önlendi.

Kutlamaya katılanlar, sanatçı Hakan Yeşilyurt'un türküleri eşliğinde halay çekti.

-Malatya-

Malatya Yüzüncü Yıl Kavşağı'nda gerçekleştirilen kutlamada ise katılımcılar müzik eşliğinde halay çekti. Öğle ezanı okunurken müzik kapatıldı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İstanbul'da hak arayan ve sadece resmi bayramlarını kutlamak isteyenlerin üzerine biber gazı sıkıldığını, olağanüstü bir baskı uygulandığını savundu.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani ise çözüm sürecine değinerek, bunun, Türkiye'nin önünde yeni bir kapı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin öz dinamikleri ve gücüyle kendi geleceğini kurma aşamasına geldiğini belirten Zozani, "Bu süreç, bu aşama, bütün Türkiye'ye armağan olsun, kutlu olsun. Türkiye, bu süreci başarıya götürürse bilin ki Ortadoğu'nun yeniden inşa sürecine rehber olma vasfını elde edecektir" ifadesini kullandı.

Kürt halkının kendi özgürlüğünü, geleceğini inşa edeceği bu süreçten birilerinin rahatsızlık duyacağını çok iyi bildiklerini kaydeden Zozani, bu süreçte bütün Türkiye'nin kazanacağını söyledi.

-Tokat-

Tokat'ta da bazı sendikaların ve siyasi partilerin üyeleri, Gaziosmanpaşa Stadyumu önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar sloganlar atarak yürüdü.

Yürüyüş sırasında bir vatandaş, CHP İl Başkanı Duran Kum'a Türk bayrağı verdi. Bazı partililer, ellerinde Türk bayrağı olduğunu söyleyerek bu kişiyle kısa süre tartıştı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Sivas, Elazığ ve Erzincan'da da halaylar çekilerek kutlandı. Erzincan'daki kutlamalara, CHP Milletvekili Muharrem Işık da katıldı.

Elazığ'da bir grup, İstanbul'daki kutlamalarda çıkan olaylar nedeniyle 5 dakika oturma eylemi yaptı. - SİVAS/KIRŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement