10 Bin Eser Sergilendi - Son Dakika
Yerel

10 Bin Eser Sergilendi

10 Bin Eser Sergilendi

Menteşe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünce 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı sonu sergisi Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi fuayesinde sergilendi.

31.05.2016 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Menteşe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünce 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı sonu sergisi Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi fuayesinde sergilendi. Serginin açılışına Vali Vekili Salih Gürhan, Vali yardımcısı Fethi Özdemir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kamu kurum müdürleri, vatandaşlar ve kursiyerler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Vali Vekili Gürhan, Menteşe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu kursiyerlerinin yıl boyunca büyük emekler vererek el işi göz nuru 10 bine yakın eserin sergilenmesinin kursiyerler açısından gurun verici olduğunu söyledi. Sergi salonunda Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, Bayır, Yeşilyurt, Kafaca, Yerkesik, Yenice, Yeniköy, Ortaköy, Düğerek Mahallelerinde Ceza İnfaz kurumlarında, il müftülüğüne bağlı dini rehberlik merkezinde, ahşap hediyelik eşya yapımcısı, saraciye, basit nakış iğne teknikleri, dekoratif ev aksesuarları, dekoratif tablo yapımı, dekoratif ahşap süsleme, elde kurdele işi, bakır işlemeciliği, ev tekstil ürünleri hazırlama, geleneksel ev nakışları, keçe yapımı, kumaş boyama, takılar, tel kırma, mekikli dokuma, ebru, çeyiz ürünleri hazırlama, kırkyama, tığ ve şiş örgücülüğü, iğne oyası, çini işlemeci-Çinici, Hüsn-i hat, yağlı boya resim gibi 49 dalda açılan 101 kursa kayıtlı 2 bin 223 kursiyerin eserleri sergilendi. Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İdris Kömürcü, kurum bünyesinde 2015-2016 eğitim öğretim yılı boyunca okuma yazma kursları, mesleki ve teknik kurslar ve genel kurslar olmak üzere toplam 596 kurs açıldığını söyledi. Kömürcü, "Bu kurslara 12 bin 793 kursiyer kaydı yapıldı. Halk Eğitim Merkezlerinde 7'den 77'ye her yaştan insanın ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kurslar düzenlendi. İnsan emeğinin olduğu her faaliyet, her sanat ve zanaat çok değerlidir. Burada da yapılan el emeği göz nuru çalışmalar sergileniyor" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 10 Bin Eser Sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement