100 Bin Liralık Soygun Yapan Şüpheliler Kıyafetlerinden Yakalandı - Son Dakika
Güncel

100 Bin Liralık Soygun Yapan Şüpheliler Kıyafetlerinden Yakalandı

100 Bin Liralık Soygun Yapan Şüpheliler Kıyafetlerinden Yakalandı

Konya’da girdikleri iki farklı adresten 100 bin lira değerinde soygun yaptığı iddia edilen 3 şüpheli, giydikleri kıyafetten yola çıkan polis tarafından bir gün sonra yakalandı.

18.01.2015 10:39

Konya'da girdikleri iki farklı adresten 100 bin lira değerinde soygun yaptığı iddia edilen 3 şüpheli, giydikleri kıyafetten yola çıkan polis tarafından bir gün sonra yakalandı.

Olay, 16 Ocak Cuma sabah saat 03.30 merkez Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Galericiler mevkiindeki bir iş yerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yüzleri maskeli 3 şahıs galeri dükkanının kapısını zorlayarak içeriye girdi. Yanında getirdikleri matkapla açtığı çelik kasanın içinden 80 bin lira değerinde çek, senet gibi evraklar ile bir de LCD televizyon alan şahıslar kayıplara karıştı. Bu olaydan yaklaşık 1,5 saat sonra yine aynı şahıslar, merkez Meram ilçesi Karahüyük Mahallesi Hatıp Caddesi üzerinde bulunan bir tekel bayiine girdi. Burada da yine tanınmamak için yüzlerine maske takan 3 şüpheli, tekel bayiinden 20 bin lira değerinde viski, votka, rakı ve bira gibi içkilerle çok sayıda sigara çaldı.

"SOYGUNDAKİ KIYAFETLERİ ELE VERDİ"

İş yeri sahiplerinin ihbarı üzerine olayla ilgili araştırma başlatan polis, güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan inceleme sonucunda polis, iki adrese de giren şüphelilerin aynı kişiler olduğunu giydikleri kıyafetten belirledi. Şüphelilerin eşkal bilgilerinden yola çıkan polis, şüphelileri yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar neticesinde elde edilen eşkal bilgilerine uyan şüphelileri, Dr. Ahmet Özcan ve Sivaslı Ali Kemal Caddesi üzerinde iki araçta fark etti. Polisin dur ihtarında bulunduğu şüphelilerin kaçması üzerine kovalamaca yaşandı. Yaşanan kovalamacanın ardından iki otomobil durdurularak şüpheliler etkisiz hale getirildi. Yakalanan şüphelilerin üzerindeki kıyafetlerin hırsızlık olayındaki maskeli şahısların üzerindekilerle aynı olduğu tespit edildi. Çok sayıda suç kaydı olduğu öğrenilen Nafiz G. (43), Muhammed E. (21) ve Hasan A. (20), gözaltına alındı. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'ne götürüldü.

Öte yandan, elde edilen güvenlik kameraları görüntülerinde şüphelilerin girdikleri iş yerlerindeki hırsızlık anları saniye saniye kaydedildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 100 Bin Liralık Soygun Yapan Şüpheliler Kıyafetlerinden Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement