11. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu Koşuldu - Son Dakika
Güncel

11. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu Koşuldu

11. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu Koşuldu

11. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu koşuldu Tarsus'ta düzenlenen 11. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'nda erkeklerde Kenyalı Evans Kıplagat, kadınlarda ise Kenyalı Purity Jebichi Changwony birinci oldu.

29.03.2015 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu koşuldu

Tarsus'ta düzenlenen 11. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'nda erkeklerde Kenyalı Evans Kıplagat, kadınlarda ise Kenyalı Purity Jebichi Changwony birinci oldu.

Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen 21 kilometrelik 'Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'na 12 ülkeden 1223 sporcu katıldı. Maratonda, Türkiye'nin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Etiyopya, Almanya, Finlandiya, İngiltere, Fransa, Peru, İspanya, Kenya, Rusya ve Fas'dan atletler mücadele verdi.

Tarsus'ta öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından atletler, şehrin tarihi ve güzel mekanlarından geçerek dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti. Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can'ın startını verdiği maratonda, vatandaşlarda alkışları ile sporculara destek verdi. Kültür Sanat Sokağı'nda başlayan maratonda erkeklerde 1.02.12'lik derecesiyle Kenyalı Evans Kiplagat, kadınlarda 1.11.34'lük derecesiyle Purity Jebichi Changwony birinci oldu. Maratonda, erkeklerde Kenyalı Evans Kıplagat 1.02.12 birinci olurken, Evans Kıpkoech Korır 1.02.15 dereceyle 2'nci olurken, Amos Kiprutu 1.03.02 derecesiyle üçüncü oldu. Kadınlarda ise Kenyalı Purity Jebichi Changwony 1.11.34 derece ile birinci olurken, Kenyalı Kipchumba Maurine Jelagat 1.15.14 dereceyle ikinci, Türk kadın sporcu Nilay Ersun ise 1.15.25 derecesiyle üçüncü oldu.

TARSUS'TA YARI, MERSİN'DE TAM MARATON YAPILACAK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus'ta başlattığımız her etkinliğin bundan sonrada artarak devam etmesi gerekiyor. Artık Tarsus kabuğunu kırdı, dışarıya çıktı, Dünya'ya açıldı. Tarsus'u daha güzel günler bekliyor. İnşallah bu yıldan itibaren Tarsus'ta yaptığımız yarı maratonu Mersin'de Eylül ayının 20'sinde tam maraton olarak başlatıyoruz. Mersin'de de bir hareket başlayacak dedi.

MARATONA EV SAHİPLİĞİ YAPMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ise, Bu yıl 11'incisini düzenliyoruz. Daha önceden başkanımız Burhanettin Kocamaz'ın başlattığı yarı maratona bizde kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu sene 12 ülkeden sporcu katıldı. Toplamda yarı maratonda 1300'e yakın sporcu yarışarak mücadele verdi. Gerek yurt içi, gerek yurt dışından gelen sporcu kardeşlerimizi şehrimizde ağırlamaktan, misafir etmekten mutluluk duyduğumuzu belirtiyoruz. Sporun her branşı birbirinden güzeldir, önemli olan gençlerimizi spora yöneltmektir diye konuştu. Halk koşusuna da çok sayıda vatandaş birinci olabilmek için kıyasıya mücadele ederken, minik sporcular ise maratona ayrı bir renk kattılar.Maratonda birinci olan sporcuya 3 bin dolar, ikinciye bin 500 dolar, üçüncüye ise 750 dolar para ödülü ve madalya verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 11. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu Koşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement