12 Dabo Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı Afyonkarahisar'da Başladı - Son Dakika
Spor

12 Dabo Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı Afyonkarahisar'da Başladı

12 Dabo Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı Afyonkarahisar\'da Başladı

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından düzenlenen ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği’nin desteğiyle gerçekleştirilecek olan 12 Dev Adam Basketbol Okulları (DABO) Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı Afyonkarahisar’da başladı.

05.08.2014 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından düzenlenen ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği'nin desteğiyle gerçekleştirilecek olan 12 Dev Adam Basketbol Okulları (DABO) Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı Afyonkarahisar'da başladı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, kamp ile ilgili bilgilere veren TBF Altyapı Faaliyetleri Direktörü Samer Şenbayrak, Türkiye'de basketbol altyapısı adına yapılan tüm çalışmalar içinde 12 Dev Adam Basketbol Okulları'nın önemli bir yeri olduğunu belirterek, 2002 yılından bu yana okulda 55 bine yakın öğrenciye basketbol sporu ile ilgili eğitim verdiklerini kaydetti. Şenbayrak "Okulumuzdan geçip basketbol kariyerine NBA'de devam eden sporcularımız oldu. Basketbolun ekol ülkesi ABD'den gelen uzman antrenörlerle bu kampta da yetenekli çocuklarımıza ilham verebilmek, kendilerine büyük hedefler koymalarını sağlayabilmek istiyoruz" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği Kültürel İşler Müsteşarı Katherine Van de Vate ise, toplantıda yaptığı konuşmada, basketbol aracılığıyla Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasındaki dostluğun gelişeceğini kaydetti.

KAMPA 200 KIZ VE ERKEK ÖĞRENCİ KATILIYOR

AKÜ'nün ev sahipliği yaptığı Kamp'ta ABD'den Türkiye'ye gelen antrenörler Chris Dial, Joey Cooper Tate, Monika Roberts ve John Adam McDovvell görev yapacağı belirtildi. Kampa, 12 DABO'nun faaliyet gösterdiği 75 kent ve ilçe merkezinden gelen 40 antrenör ile yaklaşık 200 kız ve erkek sporcunun katılacağı belirtildi.

Toplantıya 12 DABO Uluslararası Basketbol Kampı Baş Antrenörü Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Prof. Dr. Mustafa Solak, ABD Büyükelçiliği Kültürel İşler Müsteşarı Katherine Van de Vate, Chris Dial, ve TBF Altyapı Faaliyetleri Direktörü Samer Şenbayrak katıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 12 Dabo Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı Afyonkarahisar'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement