12. Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali" - Son Dakika
Yerel

12. Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali"

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce düzenlenen "12. Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali" Diyarbakır'da sanat severlerle buluşacak.

20.04.2015 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce düzenlenen "12. Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali" Diyarbakır'da sanat severlerle buluşacak.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Mümtaz Aydoğan Mengi, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin 27 Nisan ile 16 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını belirtti.

Festivalin, Bursa Devlet Tiyatrosu ekibinin sergileyeceği "Kanlı Nigar" oyunu ile başlayacağını belirten Mengi, tiyatro severlerin festival sayesinde her yıl farklı oyuncu kadrosu ile yeni komedi ve dramlar izleme imkanı bulduğunu dile getirdi.

Festivalde renkli oyunların yer alacağını anlatan Mengi, "İzleyiciler bu sayede bir çok oyunu izleme fırsatı bulacak. İzleyiciler için komedi ağırlıklı, eğlenceli ve renkli bir festival hazırladık" dedi.

Mengi, festivalde, Bursa, Konya, Adana, İzmir ve Ankara Devlet tiyatrolarının seçkin eserlerini sahneleyeceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 12. Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement