13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali 24 Mayıs'ta Başlıyor - Son Dakika
Güncel

13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali 24 Mayıs'ta Başlıyor

13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali 24 Mayıs\'ta Başlıyor

13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, bu yıl 24 Mayıs-7 Haziran 2014 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

20.03.2014 14:16

13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, bu yıl 24 Mayıs-7 Haziran 2014 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. Bu yıl festivale, Buika, I Musici Di Roma, Yair Dalal, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Bülent Ortaçgil'in de yer alacağı dünyaca ünlü yerli ve yabancı 251 sanatçı katılacak.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, Festival Yürütme Kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, bu yıl 'Mersin Ses Veriyor' sloganıyla gerçekleştirilecek festivalle ilgili bilgi verdi. Toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı temsilen Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu da katıldı.

KAZADA ÖLEN İŞÇİLER İÇİN SAYGI DURUŞU

Festival ofisinde gerçekleştirilen toplantının başında, bu sabah Mersin'de meydana gelen ve 9 işçinin yaşamını yitirdiği tren kazasına değinen Yağcı, "Acı bir haberle bugün güne başladık. Mersin'de Adanalıoğlu'nda işçileri taşıyan bir minibüs Adana seferini yapan yolcu treninin altına girdi. 9 kaybımız var" diyerek, Yürütme Kurulu üyelerini işçiler için yarım dakikalık saygı duruşuna davet etti. Yağcı, saygı duruşunun ardından "Toplantıyı ertelemeyi düşündük ama bizim için de zaman çok daralmıştı ve bunu yapmak zorundaydık. Bu nedenle kazada yaşamını yitiren ve yaralanan işçilerimizin ailelerinden Festival Yürütme Kurulu olarak özür diliyoruz" dedi.

"FESTİVAL 16 MAYIS'TA TANITIM ETKİNLİKLERİYLE BAŞLIYOR"

Avrupa Festivaller Birliği'ne (EFA) kabul edilerek adını uluslararası alanda da duyurmayı başaran Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin bu yıl 13.'sünü gerçekleştireceklerini belirten Yağcı, "Hanri Atat, Nevit Kodallı ve Doğan Akça'yı özlem ve sevgiyle anıyoruz. Onlarla çıktık yola. Yorulmadan, mutlulukla devam ediyoruz. Kolay bir şey değil yaptığımız. Çok dik ve sağlam ayakta durmamız lazım ve her yıl bu işi biraz daha yukarıya taşıyarak götürmemiz lazım. Bu yıl festival 16 Mayıs 2014'te tanıtım etkinlikleri ile başlayacak ve 24 Mayıs'taki açılış konseriyle devam edecek. Çok güzel etkinlikler hazırladık sanatseverler için. Tüm sanatseverleri festivalimize bekliyoruz. Başta Mersin Valiliği olmak üzere festivalimize katkı veren tüm kurumlara da teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

ÇOKSESLİ KOROLAR ŞENLİĞİ'NE 60 KORO KATILACAK

Festival takvimini ise Mersin Uluslararası Müzik Festivali Sanat Danışmanı Remzi Buharalı açıkladı. Festivalin çalışmasına geçtiğimiz Ekim ayında başladıklarını ve hazırlıklarını kısa süre önce tamamladıklarını bildiren Buharalı, festivalin tanıtım etkinlikleri kapsamında 16 Mayıs'ta başlayacak ve 3 gün sürecek 16. Nevit Kodallı Çoksesli Korolar Şenliği'ne başta Kıbrıs ve Bulgaristan olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından 60 koro katılacağını ifade etti. Bu şenliğin de Mersin'in farklılığını ortaya koyduğunu vurgulayan Buharalı, bu yıl 4. Beste Yarışması kapsamında Mersin- Narlıkuyu'da bulunan Üç Güzeller mozaiğine ithafen "Mersin Üç Güzeller İçin Müzik Arıyor" sloganı ile keman-viyolonsel-piyano üçlüsü için bestelenen eserlerden dereceye girenlere ödüllerinin 21 Mayıs'ta verileceğini belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun 27-28 Mayıs'ta Mersin ve Tarsus'ta gösteri yapacağını dile getiren Buharalı, festivalin açılışının ise Avrupa'nın seçkin orkestraları arasında yer alan I Musici Di Roma orkestrasının 24 Mayıs Cumartesi günü Kültür Merkezi'nde vereceği konserle yapılacağını söyledi.

Buharalı, festivalde ayrıca etnik Arap-Hint müziğinin önde gelen isimleri arasında yer alan Yair Dalal'ın, ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın ve perküsyon ustası Erez Mounk ile birlikte konser vereceğini bildirdi. Buharalı, "Festivalimizde, İngiliz genç star keman sanatçısı Charlie Siem, Çukurova bölgesinin gurur abidesi Çukurova Senfoni Orkestrası ile birlikte konser verecek. Ülkemizin sanat elçisi Gülsin Onay, piyano resiteli ile Mersinlilerin karşısına çıkacak. Flamenko ile cazı bir araya getiren aşkın tutkulu sesi Buika Mersinli sanatseverlerle buluşacak. 1 Haziran Pazar günü ise Kanlıdivane'de usta müzik sanatçısı Bülent Ortaçgil bir konser verecek. Klasik gitarın usta sanatçısı Christina Sandsengen ile devam edecek festivalin 7 Haziran tarihindeki kapanış gala konserini ise festivalimizde 3. kez yer alacak olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İtalyan orkestra şefi Antonio Pirolli ve Amerikalı soprano Angel Jol Blue ile verecek" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali 24 Mayıs'ta Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement