14. Batı Pasifik Donanma Sempozyumu Çin'de Başladı - Son Dakika
Güncel

14. Batı Pasifik Donanma Sempozyumu Çin'de Başladı

14. Batı Pasifik Donanma Sempozyumu Çin\'de Başladı

Çin'in kuzeydoğusundaki liman kenti Çingdao'da 14. Batı Pasifik Donanma Sempozyumu başladı.

22.04.2014 09:07  Güncelleme: 09:18

Çin'in kuzeydoğusundaki liman kenti Çingdao'da 14. Batı Pasifik Donanma Sempozyumu başladı.

Bölge ülkelerinden 140 delege ve gözlemcinin katıldığı sempozyumda, özellikle denizcilik kazalarıyla karşılaşıldığında uygulanacak kuralların kararlaştırılması bekleniyor.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması Sözcüsü Liang Yang, sempozyuma katılımın kuvvet komutanı seviyesinde olduğunu belirtti.

İki gün sürecek etkinlik boyunca bölgedeki denizcilik sorunları gibi konuların masaya yatırılacağı toplantılarda, Pakistan'ın sempozyuma gözlemci üye olup olmayacağı da görüşülecek.

Sempozyumun ardından Çingdao kıyılarında bir tatbikat olacağı, bunun Çin Donanmasının 65. kuruluş yıl dönümü çerçevesinde yapılacağı kaydedildi. Tatbikata Bangladeş, Pakistan, Singapur, Endonezya, Hindistan, Malezya ve Brunei'den gemilerin katılacağı belirtildi.

Çin'in ilk kez evsahipliğini yaptığı etkinlik, Pasifik'teki bölgesel ve küresel denizcilik sorunlarını gidermek ve görüşmek için iki yılda yapılacak bir forum şeklinde 1987 yılında başlatılmıştı.

Organizasyon'un Avustralya, Brunei, Kamboçya, Kanada, Şili, Çin, Fransa, Endonezya, Japonya, Malezya, Yeni Zelanda, Papua Yeni Gine, Peru, Filipinler, Güney Kore, Rusya, Singapur, Tayland, Tonga, ABD ve Vietnam dahil toplam 21 üyesi bulunuyor. Bangladeş, Hindistan ve Meksika da toplantılara gözlemci ülke statüsüyle katılıyor. - Pekin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 14. Batı Pasifik Donanma Sempozyumu Çin'de Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement