14. Batı Pasifik Donanma Sempozyumu Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

14. Batı Pasifik Donanma Sempozyumu Sona Erdi

21 ülkenin katıldığı Çin'deki toplantılarda Pakistan'a gözlemci üye statüsü verildi.

23.04.2014 17:23

Pasifik bölgesindeki çok uluslu donanma toplantılarından olan ve bu yıl Çin'de yapılan 14. Batı Pasifik Donanma Sempozyumu (WPNS) sona erdi.

Ülkenin doğusundaki liman şehri Çingdao'da yapılan toplantılarda, "Denizlerde beklenmedik durumlara ilişkin kurallar" onaylandı.

Toplantıların ardından Pakistan'a gözlemci üye statüsü verilirken, bir sonraki sempozyumun Endonezya donanmasının ev sahipliğinde yapılmasına karar verildi.

Toplantılarda ayrıca, Malezya Havayollarına ait kaybolan uçakla ilgili katılımcılara bilgi verildi, denizlerde ortak arama kurtarma faaliyetleri hakkında çalışmalar yapıldı.

Kapanışta konuşan Çin Deniz Kuvvetleri Komutanı Vu Şıngli, farklı ülkelerden katılımcıların düşünce ve görüşlerini paylaşarak dostluklarını derinleştirme imkanı bulduğunu belirtti.

Vu, sempozyumun işbirliği, ortak çıkarların korunması, personel değişimi gibi konularda somut adımlar atılmasında katkı sağlamasını umduklarını ifade etti.

Pasifik'teki bölgesel ve küresel denizcilik sorunlarını gidermek ve görüşmek için iki yılda yapılacak bir forum şeklinde 1987 yılında başlatılan toplantılara, 140 delege ve gözlemci katıldı.

Organizasyonun Avustralya, Brunei, Kamboçya, Kanada, Şili, Çin, Fransa, Endonezya, Japonya, Malezya, Yeni Zelanda, Papua Yeni Gine, Peru, Filipinler, Güney Kore, Rusya, Singapur, Tayland, Tonga, ABD ve Vietnam dahil toplam 21 üyesi bulunuyor. WPNS'de ayrıca, Pakistan'ın kabul edilmesiyle Bangladeş, Hindistan ve Meksika dahil dört gözlemci ülke bulunuyor. - Pekin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 14. Batı Pasifik Donanma Sempozyumu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement