14. İstanbul Bienali - Son Dakika
Kültür Sanat

14. İstanbul Bienali

14. İstanbul Bienali

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Koç Holding sponsorluğunda 5 Eylül 1 Kasım 2015'te düzenlenecek bienalin başlığı ve kavramsal çerçevesi, "Tuzlu Su: Düşünce Biçimleri Üzerine Bir Teori" olarak açıklandı.

10.09.2014 13:44

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenecek 14. İstanbul Bienali'nin başlığı ve kavramsal çerçevesi, "Tuzlu Su: Düşünce Biçimleri Üzerine Bir Teori" olarak açıklandı.

İstanbul genelinde, 5 Eylül -1 Kasım 2015'te ücretsiz olarak gerçekleştirilecek 14. İstanbul Bienali'nin başlığı ve kavramsal çerçevesi, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde düzenlenen basın toplantısında duyuruldu.

Toplantıda konuşan Carolyn Christov-Bakargiev, bienalin başlığını ve kavramsal çerçevesinin, "Tuzlu Su: Düşünce Biçimleri Üzerine Bir Teori" olarak belirlediklerini söyledi.

Carolyn Christov-Bakargiev, şöyle devam etti:

"Tuzlu su; düşünce biçimleri üzerine bir teori. 14. İstanbul Bienali çizginin nerede çekileceğini, nerede geri çekilmek gerektiğini, nelerden faydalanılabileceğini ve neyin öne çıkarılabileceğini aramak üzere yola çıkıyor. Bienal bunu 'açık bir denizde, yüzey düzken parmak uçlarıyla, derinlere inildiğinde, katlanmış kodlama katlarını açmadan' yapıyor. Bu uluslararası sanat sergisi, 50'den fazla görsel sanatçının yeni işlerinin yanı sıra, içlerinde denizbilimci ve nörobilimcilerin de bulunduğu farklı alanlardan profesyonellere yer veriyor. Boğaziçi ekseninde şehrin geneline yayılan sergi, şiirsel ve siyasi olarak dünyayı şekillendiren, dönüştüren, görünen, görünmeyen farklı dalga sıklığı, biçimlerini, su akıntıları, yoğunluklarını ele alıyor. Sanatla ve sanat aracılığıyla yas tutuyor, hatırlıyor, kınıyor, iyileşmeye çalışıyoruz. Kendimizi formdan giderek zenginleşen yaşama yansıyan neşe ve canlılık ihtimaline adıyoruz."

Toplantıya,  İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Genel Müdürü Görgün Taner ve İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement