15. Uluslararası Kemer Sualtı Günleri Başladı - Son Dakika
Yerel

15. Uluslararası Kemer Sualtı Günleri Başladı

15. Uluslararası Kemer Sualtı Günleri Başladı

Antalya’nın Kemer ilçesi’nde bu yıl 15’incisi düzenlenen Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı.

20.05.2016 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kemer ilçesi'nde bu yıl 15'incisi düzenlenen Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı.

Kemer ilçesinde bulunan Selçuk Üniversitesi Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin ev sahipliği yaptığı 15. Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı. Açılış törenine, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, Kemre Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül, Selçuk Üniversitesi Sualtı Arkeoloğu Yrd. Doç. Dr. Hakan Öniz ve sualtı fotoğrafçıları katıldı. Etkinlikte Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Almanya, Polonya, İran ve Rusya'dan toplam 50 sualtı fotoğrafçısının fotoğraf ve video çekeceği belirtildi.

Törende, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, etkinliğin Kemer'in zenginliklerini gösterme anlamında önemli olduğunu söyledi.

Kemer'in sualtı arkeoloji alanında önemli bir lokasyon haline geldiğini ifade eden Feslihan, "Sualtı günlerinin 15'cisi gerçekleştiriliyor. Bende Kemer'e ilk geldiğimde su altı arkeolojisi ile tanıştım. Daha öncesinde arkeoloji bize aşina gelen kavramlardı ama sualtı arkeolojisi çok yeni bir kavramdı benim için" dedi.

Etkinliğe katılan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ise "15 ay önce ilk defa Rektör yardımcısı olarak atandığımda araştırma merkezlerimizin listesi geldi önüme. Baktım Kemer sualtı Araştırma merkezini gördüm. Ne işimiz var Kemer'de diye sordum. Malum biz Üniversite olarak Anadolu'nun ortasındayız. Hakan Öniz hocamızla görüşmemiz ve yaptığı güzel çalışmaları gördükten sonra iyi ki Kemer'deyiz dedik. Sadece Kemer'de değil, dünyanın her yerinde olmamız lazım diye düşünüyorum" dedi.

KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz ise Kemer'in su altı zenginliğine ilişkin yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu söyledi. Bu tür etkinliklerin artması gerektiğine dikkati çeken Yorulmaz, Kemer'in dünyadaki 50 dalış merkezi arasında olduğunu kaydetti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 15. Uluslararası Kemer Sualtı Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement