17. Paleontoloji Stratigrafi Çalıştayı, Başladı - Son Dakika
Teknoloji

17. Paleontoloji Stratigrafi Çalıştayı, Başladı

Balıkesir'de, Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen 17. Paleontoloji Stratigrafi Çalıştayı başladı.

13.10.2016 19:13

Balıkesir'de, Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen 17. Paleontoloji Stratigrafi Çalıştayı başladı.

Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda başlayan ve 4 gün sürecek çalıştayda konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Jeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Funda Akgün, Türkiye'nin üç kıta arasında bulunduğunu ve jeolojik olaylarda büyük yer altı plakaları tarafından etkilendiğini söyledi.

Bu etkileşimin yaşadığımız coğrafya üzerinde biyo çeşitlilik oluşturduğunu ifade eden Akgün, şunları kaydetti:

"Palentoloji Çalışma Grubu, Türkiye'de Paleontoloji-Stratigrafı çalışmalarını özendirmek amacıyla 2000 yılında kuruldu. Jeolojik süreçler boyunca, coğrafik konumu nedeniyle Avrupa, Asya ve Afrika kıtaları arasında kavşak konumunda olan Türkiye, denizel ve karasal havza özellikleriyle önemli bir biyo çeşitlilik sunmaktadır. Bu biyoçeşitlilik, kıta içi ve kıtalar arası deneştirmelere, biyostratigrafinin oluşturulmasına, paleoekolojik, paleocoğrafik değişimlerin belirlenmesine ve bölgelerin tektonik evriminin aydınlatılmasına katkı sağlamaktadır."

Çalıştaya, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Hüseyin Alan ile Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan da katıldı.

17. Paleontoloji Stratigrafi Çalıştayı, Başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji 17. Paleontoloji Stratigrafi Çalıştayı, Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement