17 Ülkeden 100 Çocuk Mucit Yarışıyor - Son Dakika
Güncel

17 Ülkeden 100 Çocuk Mucit Yarışıyor

Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Projesi kapsamında Eskişehir Valiliği'nce düzenlenen ve 30 ülkeden 100 çocuğun katıldığı "Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı"nda açılış töreninden sonra değerlendirilmesi sürecine girildi.

06.06.2014 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Projesi kapsamında Eskişehir Valiliği'nce düzenlenen ve 30 ülkeden 100 çocuğun katıldığı "Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı"nda açılış töreninden sonra değerlendirilmesi sürecine girildi. Türk Dünyası'nda bir ilk olan yarışmada Tataristan'dan bin bir güçlükle 32 saat yolculuktan sonra Türkiye'ye gelen çocuklar Eskişehirlilerden büyük ilgi görüyor.

Merkezi Ankara'da bulunan Gönüllü Eğitimciler Derneği'nce organize edilen yarışmada ilk öğretim 4 ve 8. sınıflar arasında yer alan öğrenciler arası yapılan yarışmada birbirinden gündelik hayata uygulanabilir projeler yer alıyor.

Yurt dışından katılanlar arasında en çok başvurunun Başkurtistan'dan yapılırken, Türkiye'den ise en çok başvurunun Eskişehir'den yapıldı. Bilim olimpiyatı yarışmasının açılışında büyük ilgi gören çocuklardan ilk önce oluşturulan kortejle mehter takımı eşliğinde milli ve bölgesel kıyafetlerle şehir turu yaptılar. Osman Gazi Üniversitesi'nde yapılan açılışta birbirinden güzel şiir, şarkı ve folklor gösterileriyle bilime olan ilgilerinin yanı sıra diğer hünerlerini de gösteren çocuklar DNA kanatlı Güneş Paneli, kitap almayı kolaylaştırıcı raflar, garsona söylemeden doğrudan mutfaktan sağlanan dokunmatik servis, ıslatılan tarak gibi geliştirdikleri birbirinden ilginç eserlerle dikkat çektiler.

Yarışmacılar değerlendirme sürecinde kendilerini ziyaret eden Eskişehirli yaşıtlarıyla diğer Eskişehirlilere projeleriyle ilgi veren öğrenciler ziyaretçilerle hatıra fotoğrafı çektirdiler. Stantlarda projelerini sergileyen yarışmacılar ve sorumlu öğretmenler Eskişehir'in tarihi evlerinin bulunduğu Odunpazarı'nı ziyaret ederek, cam ve lüle taşı üretimi yapılan atölyeleri gezdiler. Kurşunlu Cami külliyesinde ki Mevlevihane'yi de ziyaret eden yerli ve yabancı yarışmacı öğrenciler ile sorumlularına Mevlevi müziği dinletisi sunuldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 17 Ülkeden 100 Çocuk Mucit Yarışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement