18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Taşova'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle töre düzenlendi.

18.03.2015 14:44

Taşova'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle töre düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Jandarma Üstçavuş Samet Sert, günün anlamını belirten konuşmasında, "Türk ordusunun Çanakkale'de vermiş olduğu bu büyük mücadele sadece dünya tarihi üzerinde oluşturduğu büyük etkiyle değil, Türk savaş sanatının uygulanış tarzı ve başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kanlı mücadelede ön plana çıkardığı kahramanlarımız, askeri dehalar, Türk askerinin doğasında bulunan insani değerlerin savaş sahasında tezahürü cihetiyle de dünya savaş tarihinde örneği bulunmayan müstesna bir olaydır. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin engelleri aşabileceğinin en güzel örneğidir. Türk milleti bu zaferle, arka arkaya gelen acı olayların tesiriyle kaybettiği öz güvenini yeniden kazanmıştır" dedi.

Belediye düğün salonundaki programda ise Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan oyun sahnelendi, türküler söylendi ve şiirler okundu.

Programa Kaymakam Emin Kaymak, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Alper Soner Serin, Belediye Başkanı Bayram Öztürk, şehit yakınları, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer, Emniyet Müdürü İlhan Sönmez, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika


Advertisement