18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Sivas'ın Zara, Hafik, Ulaş, Şarkışla ve Suşehri ilçelerinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla programlar düzenlendi.

18.03.2015 15:37

Sivas'ın Zara, Hafik, Ulaş, Şarkışla ve Suşehri ilçelerinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla programlar düzenlendi.

Zara Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve saygı atışı yapıldı.

Garnizon Komutanı Yüzbaşı Nebi Taşdemir tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Konuşmanın ardından ilçe protokolü, şehit aileleri ve katılımcılar, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Buradaki programın ardından Zara Şehit Teğmen Hacı Bayram Elmas Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda düzenlenen programa geçildi.

Şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ilçe protokolü tarafından ödüllerinin verildiği programdan sonra ilçe protokolü ve katılımcılar, Sivas Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Hükümet Meydanı'nda Mehter Marşı konseri düzenlendi. Konser sonrası, meydanda kurulan çadırda Zara Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü tarafından arpa ekmeği ve şekersiz hoşaf ikramı yapıldı.

Hafik

Hafik İlçe Müftülüğünce, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla mevlit okutuldu.

Hafik Hacı İzzet Örnek Merkez Caminde öğle namazı öncesi şehitler için mevlit okundu. Çanakkale Zaferi ile ilgili şiirlerin okunduğu programda, İlçe Müftülüğünde görevli imamların ve cami cemaatinin Çanakkale şehitleri için okudukları 40 hatmin duası yapıldı. Kuran-ı Kerim dinletisinin ardından okunan duayla program sona erdi.

Programa, ilçe protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Ulaş

Ulaş'ta Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Kaymakam Yusuf Cankatar, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Zülfikar Özılgın ve Ulaş Belediye Başkanı İsrafil Göçgün, Atatürk büstüne çelenk sundu.

Program daha sonra Cumhuriyet Ortaokulu'nda devam etti. Kaymakam Cankatar ve beraberindekiler, şehitlerle ilgili resim sergisini gezdi.

Vali Lütfi Tuncel Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı programda, Çanakkale ile ilgili şiirler ve türküler okundu, çeşitli gösteriler yapıldı.

Cankatar, Özılgın, Göçgün ve İlçe Emniyet Amiri Ergün Işıldar, programdan sonra şehit ailelerini ve şehit mezarlarını ziyaret etti.

Şarkışla

Şarkışla Şehitliği'nde düzenlenen törende çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Seyfettin Soysal Konferans salonundaki programda, tarih öğretmeni Salih Uzundağ günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı.

Hatim duası, şiirler ve türkülerin okunması ile tiyatro gösteriminin ardından "Şehide mektup" adlı kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törende, Şırnak'ta 8 Ağustos 2012'de terör örgütü PKK mensuplarına yönelik Kato Dağı'nda düzenlenen operasyonlar sırasında mayın patlaması sonucu şehit olan düşen Uzman Çavuş Yıldırım Kuzucular'ın annesi Rahime ve babası Kazım Kuzucular, gözyaşı döktü.

Anne Rahime Kuzucular, tiyatro oyununda rol alan öğrenciler tarafından sakinleştirildi.

Suşehri

Suşehri Hükümet Konağı önündeki törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Kıdemli Başçavuş Gençağa Gençer, Çanakkale Deniz Zaferi'nin önemini vurguladı.

Daha sonra şiirler okundu.

Programda sonra, Suşehri Kaymakamlığına vekalet eden Koyulhisar Kaymakamı Mustafa Güngör, Kaymakamlıkta şehit yakınlarını ve gazileri kabul etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika


Advertisement