18 Mart Şehitleri Anma Günü İçin Tören Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

18 Mart Şehitleri Anma Günü İçin Tören Düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma Günü İçin Tören Düzenlendi

Diyarbakır'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

18.03.2014 13:48  Güncelleme: 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Hava Şehitliği'nde düzenlenen tören, Vali Mustafa Cahit Kıraç, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep'in şehitlik anıtını çelenk sunmasıyla başladı. Şehit mezarları ziyaret edilerek, karanfil bırakıldı.

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Sanat Merkezi'nde devam eden törende, şehit ve gazilerin öz geçmişleri okundu. Şehitlerin Devlet Övünç Madalyası beratlarının okunmasının ardından şehit yakınlarına Vali Kıraç ve Korgeneral Recep tarafından madalyaları verildi.

Vali Kıraç törende yaptığı konuşmada, tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümünü kutladıklarını, mukaddes vatan için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitleri idrak ettiklerini belirtti.

Tarihin şeref levhalarından birisinin de Çanakkale Zaferi olduğunu kaydeden Kıraç, zaferle millet olma bilincinin tohumlarının atılarak, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlandığını söyledi.

Zaferin vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda Anadolu insanının neleri başarabileceğinin en güzel örneği olduğunu anlatan Kıraç, Çanakkale'nin Anadolu'yu işgal için hazırlanmış, renkleri, dilleri ve orduları başka olan orduların hezimete uğradıkları yer olduğunu vurguladı.

Kıraç, "Azim ve inançla beraber milli birlik ve beraberliğin en güzel örneği Çanakkale'de yatmaktadır. 17 yaşındaki Diyarbakırlı ile İzmirliyi, Sivaslı ile Edirneliyi buluşturan yan yana şehit düşüren bu kardeşlik ruhumuzdur. O cansız bedenler bizlere hep aynı mesajı vermektedir" ifadelerini kullandı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olan şehit Piyade Çavuş Cahit Kılıç'ın devlet övünç madalyasını alan babası Galip Kılıç, "Barış istiyorum, bir daha kimse acı yaşamasın" dedi.

Törende, Kurmay Binbaşı Fahrettin Özkul ve İkmal Üsteğmen Serhat Evren  Eryılmaz'ın "Çanakkale Savaşının Askeri Boyutu" konulu sunumunun ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce oratoryo gösterisi yapıldı, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat, Cuma İçten ile şehit ve gazi yakınları katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Şehitleri Anma Günü İçin Tören Düzenlendi - Son Dakika


Advertisement