19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Boyabat ve Türkeli ilçelerinde tören düzenlendi.

19.09.2016 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Boyabat ve Türkeli ilçelerinde tören düzenlendi.

Boyabat ilçesinde Hükümet Konağı bahçesinde yapılan tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Astsubay Kıdemli Çavuş Haldun Mızrak, burada yaptığı konuşmada, vatanın birliği ve bölünmezliği için her zaman kanlarını akıtmaya hazır olduklarını söyledi.

Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla vatan ve millet hizmetinde olduklarını vurgulayan Mızrak, "Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Bu günde bizlerle beraber olarak mutluluğumuzu paylaşan sizlere tüm gaziler adına teşekkür ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurunda saygı ile eğilir, kahraman gazilerimize sevgi ve şükranlarımızı sunarım."

Törene, Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erdal Uçar, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve diğer ilgililer katıldı.

Türkeli

Türkeli'de Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene Kaymakam Semih Altaş, İlçe Garnizon Komutanı Vekili Kıdemli Astsubay Ali Başgül, Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, gaziler, siyasi parti temsilcileri daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Şerafettin Erişgin tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Konuşmanın ardından 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin hazırlamış oldukları şiirler okundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement