19 Mayıs'a Buruk Kutlama - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs'a Buruk Kutlama

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.

19.05.2014 11:20  Güncelleme: 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak'ın anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Ocak, burada yaptığı konuşmada, Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yakınlarına  başsağlığı ve sabır, yaralılara ise acil şifalar diledi.

19 Mayıs 1919'un büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkmasıyla tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin elden ele, gönülden gönüle dolaşmaya başladığı gün olduğunu belirtti.

Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde neler başarabileceğini tüm dünyaya gösterdiğini anlatan Ocak, "19 Mayıs, uçurumun kenarında bir ülkeden yıllarca süren mücadeleler neticesinde dünyanın saygıyla andığı, tanıdığı yeni bir devletin ilk adımıdır. 'ya istiklal ya ölüm" parolasıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde neler başarabileceğinin tüm dünyaya ilanıdır. Bu önemli günü büyük önder, Türk gençliğine armağan ederek, gençliğe verdiği değeri göstermiştir" dedi.

Ocak, gençlerin Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacak kişiler olduğunu belirterek gençlerden her zaman bu sorumluluk ve bilinç ile hareket etmelerini istedi.

Törene, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Edirne'nin Havsa, Keşan, Uzunköprü, Enez, İpsala ve Süloğlu ilçelerinde de Atatürk Anıtı'nda tören düzenledi. 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs'a Buruk Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement