19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Malatya'da,19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

19.05.2015 12:22

Malatya'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Kışla Caddesi'nde düzenlenen törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Fındıklı, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs 1919'un dört bir taraftan kuşatılmış devletin düşman işgalinden kurtuluşu için verilen mücadelenin başlangıç tarihi olduğunu belirtti.

Fındıklı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, şehitleri, ebediyete intikal eden gazileri rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti.

CHP İl Başkanlığı, Atatürk Anıtına çelenk sundu

Resmi törenin ardından CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz tarafından da Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yaptığı konuşmada, herkesin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

19 Mayıs'ın herhangi bir tarih olmadığını ifade eden Ağbaba, bugün Türkiye'nin bulunduğu konuma bakıldığı zaman 19 Mayıs'ın ne kadar anlamlı olduğunun bir kez daha farkına varabileceklerini söyledi.

Şu anki iktidarın 19 Mayıs ruhuyla mücadele ettiğini öne süren Ağbaba, "Mücadele ettiği, yok etmeye çalıştığı şey 19 Mayıs ruhu. 19 Mayıs'ta ne oldu. 19 Mayıs'ta bir avuç kararlı insan, başlarında bugünkü iktidarın çokça küfrettiği Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bir avuç insan, bir bağımsızlık ateşi yaktılar, bir özgürlük ateşi yaktılar. Onlar, mandacılara karşı mücadele etti. Onlar, Türkiye'nin en zor şartlarında hiç kimse yokken, yedi düvele karşı mücadele ettiler ve bugünkü laik, demokratik cumhuriyeti kurdular" diye konuştu.

AK Parti iktidarının bu seçimlerde en büyük uğraşının laik, demokratik cumhuriyeti yıkmak olduğunu iddia eden Ağbaba, "Bu anlayışı yok etmek. Bizi var eden, bizi çevre ülkelerden farklı kılan laik parlamenter rejimi yok etmeye çalışıyor. Onunla hesaplaşmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanının halkın vergilerini toplayarak yapmaya çalıştığı şey tam da o" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement