19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Uşak'ta düzenlenen törenle kutlandı.

19.05.2016 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Uşak'ta düzenlenen törenle kutlandı.

Uşak'taki törenler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Mercan Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Mercan, yaptığı konuşmada, "19 Mayıs 1919" tarihinin Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı olduğunu belirterek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıyla başlayan süreçte Türkiye'de cumhuriyetin temellerinin atıldığını söyledi.

Gençliğin her zaman ileriyi hedeflemesi gerektiğini vurgulayan Mercan, Türk gençliğinin tüm zorlukları aşacak güce sahip olduğunu kaydetti.

Konuşmanın ardından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okuyan gençler, çeşitli gösteriler sergiledi. Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Tören sonrası, Sağlık Bakanlığı tarafından "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi" kapsamında, Uşak Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 60 lise öğrencisine bisiklet dağıtıldı.

Törene Uşak Valisi Ahmet Okur, Garnizon Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Yusuf Yalçın, Belediye Başkan Vekili Hakan Uludağ ve protokol üyeleri katıldı.

İlçelerdeki kutlamalar

Eşme ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle tören düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Necati Acar, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlattığı hareketin TBMM'nin kuruluşunun, ardından da Cumhuriyetin ilanının temelini oluşturduğunu belirtti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün faaliyetleri hakkında bilgi veren Acar, sağlıklı nesil yetişmesi için gençleri spora yönlendirdiklerini ifade etti.

Etkinlik, şiirlerin okunması ve öğrencilerin hazırladıkları gösterileri sergilemesiyle devam etti.

Törende, çeşitli spor dallarında birincilik alan öğrencilere Kaymakam Ozan Gazel tarafından ödülleri verildi.

Törene, Jandarma Bölük Komutanı Ramazan Güçlü, İlçe Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin ve protokol üyeleri katıldı.

Uşak'ın diğer ilçelerinde de kutlama programları düzenlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement