19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

İzmir ve ilçelerinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19.05.2016 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir ve ilçelerinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kent merkezinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Tatlısu, 19 Mayıs'ın, sadece Türk milletinin kurtuluş hareketinin başlangıcı olması değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de çağdaş değerlerle milletler ailesinde yerini alması açısından önem taşıdığını söyledi.

Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak gençlerin, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörüyle sorunların üstesinden geleceğini belirten Tatlısu, gençlerin okuyan, düşünen, sorgulayan, kendini ifade edebilen, bilim, sanat, sporu yaşam tarzına dönüştüren, yenilikçi, etik, milli ve manevi değerlere bağlı, çevreye duyarlı, güçlü bireyler olarak yetişeceğini kaydetti.

Jimnastik Milli Takımı sporcusu Demet Mutlu da atalarının, vatan ve ulus için gösterdiği fedakarlık ve çabanın farkında olduklarını vurguladı.

Türk gençliği olarak hedeflerinin, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak olduğunu dile getiren Mutlu, "Bu hedefi gerçekleştirmek için boş durmamak gerektiğini biliyoruz. Hedef için her birimiz farklı bir yoldan yürüyoruz ancak hepimizin hedefi büyük bir Türkiye." dedi.

Konuşmalar, işitme engelliler için işaret diliyle de aktarıldı.

Öğrencilerin şiirler okuduğu törende, İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde "Gençlik Marşı"nın söylenmesinin ardından, "Ana'dan Ata'ya Bisiklet Turu"nun bayrak teslimi yapıldı.

Törende gençler, halk oyunları ile artistik ve ritmik jimnastik, karate, aerobik ile step gösterileri sundu. Ege Üniversitesi öğrencilerinin modern dans gösterisi, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Kutlama programı sonunda gençler, meydanda Türk bayrağı açtı, 10. Yıl Marşı'nı okudu.

Törene katılan Vali Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da ellerinde Türk bayraklarıyla marşlara eşlik etti.

İlçelerdeki kutlamalar

Selçuk'ta Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Osman Sarıyar'ın, Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Sarıyar, 19 Mayıs'ın sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı olmadığını, aynı zamanda yeni Türk Devleti'nin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adı olduğunu anlattı.

Ülkenin gençlere emanet olduğunu dile getiren Sarıyar, "Sporu, barış ve kardeşlik ikliminin teminatı olarak gördüğümüzü, sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamamız gerekir." dedi.

Kutlamada, gençler şiirler okuduktan sonra spor gösterileri gerçekleştirdi.

Törene, Kaymakam Ayhan Boyacı ve Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı da katıldı.

Çeşme

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Vekili Nuri Büyükateş, Türk gencinin, Türk istiklali ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarının tek ve en büyük güvencesi olduğunu vurguladı.

Liseler arasında düzenlenen kompozisyon, şiir, resim ve gençlik koşusu yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği törene, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan ve Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da katıldı.

Urla

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Belediye Başkanı Sibel Uyar ile diğer protokol üyeleri ve ilçe sakinleri katıldı.

Tire

Tire 4 Eylül Stadı'ndaki törende, 250 kişi aynı anda Tire Koca Arap Zeybeği oynadı.

Tire Halk Eğitim Merkezi eğitmeni Tufan Yöndeş, pek çok yerde harmandalı zeybeğiyle rekor denemesinde bulunulduğunu hatırlatarak, ileride daha yüksek katılımla rekor denemesi yapmak istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement