2. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı İğneada'da Yapıldı - Son Dakika
Yerel

2. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı İğneada'da Yapıldı

2. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı İğneada\'da Yapıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sunulan hizmetlerin daha etkin bir şekilde yürütülmesi ve kalitesinin arttırılması, kamu kurumlarının bilgilendirilmesi, karşılıklı görüş alış verişinde bulunularak sorunların tartışılması ve çözüm önerilerinin üretilmesi amacıyla düzenlenen “2. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı” Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde gerçekleştirildi.

08.04.2016 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sunulan hizmetlerin daha etkin bir şekilde yürütülmesi ve kalitesinin arttırılması, kamu kurumlarının bilgilendirilmesi, karşılıklı görüş alış verişinde bulunularak sorunların tartışılması ve çözüm önerilerinin üretilmesi amacıyla düzenlenen "2. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı" Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde gerçekleştirildi.

İğneada'da düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Esengül Civelek, bölge toplantısının Kırklareli'nde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kırklareli'nin hızla gelişerek büyüdüğünü, sanayi, tarım, hayvancılık, turizm ve eğitim kenti olduğunu ifade etti. Vali Civelek, "Kırklareli'miz bir fırsatlar kentidir. Son yıllarda özel sektör yatırımlarında çok hızlı bir artış yaşanmaktadır. Kırklareli Anadolu ve Avrupa arasında bir geçiş noktası oluşturmaktadır. Kırklareli güçlü üretim alt yapısı olan, gelişme potansiyeli yüksek ülke ekonomisine katkısı olan üreten bir kenttir. Nitelikli iş gücü, ham madde, üretim araçlarının temini ve üretilen mallarının gerek iç, gerekse dış piyasaya ulaştırmasındaki kolaylıkları ile İstanbul'un hemen yanı başında olması, Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin il sınırından geçiyor olması, Edime ve Kırklareli arasında yapılacak havaalanı bakımından önemli bir avantaja sahiptir. Dereköy-Hudut Kapısı'nın TIR trafiğine açılacak olması da kentimizi cazibe merkezi haline getirecektir" dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Namık Kemel Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker "AR-GE Yüksek Teknolojisi ve Saha Uygulamaları" konusunda, Prof. Dr. Asım Kurtoğlu "4. Sanayi Devrimi" konusunda, KOSGEB Tekirdağ Müdürü Tolga Erkan "KOSGEB Destekleri" konusunda sunum yaptı.

Dereköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde gerçekleştirilen "2. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"na Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Pınarhisar Kaymakamı Cemal Demiryürek, Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Temsilcisi Daire Başkanı Alparslan Öğüt, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Teknoloji Uzmanı Ethem Gürer, TÜBİTAK ARDEB Yürütme Komitesi, Sekreteri Doç. Dr. Bülent Armağan, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, İl Genel Meclis Başkanı Saffet Üresin, Kırklareli Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Muzaffer Akgül ile Kurum Müdürleri katıldı. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı İğneada'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement