2. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali - Son Dakika
Güncel

2. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali

Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, "Tiyatro Frankfurt burada yaşayan vatandaşlarımız, çocuklarımız için, Türkçemizi, sanatımızı ve sanatçılarımızı öğrenmeleri açısından önemli bir faaliyet" dedi.

10.05.2015 03:00

Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, "Tiyatro Frankfurt burada yaşayan vatandaşlarımız, çocuklarımız için, Türkçemizi, sanatımızı ve sanatçılarımızı öğrenmeleri açısından önemli bir faaliyet" dedi.

Ekici, 27-31 Mayıs'ta Frankfurt, Langen ve Rüsselsheim şehirlerinde düzenlenecek olan 2. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali'nin tanıtım toplantısı için Türkiye'den gelen sanatçı ve oyuncuları Başkonsolosluk konutunda düzenlenen akşam yemeğinde ağırladı.

Yemek sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Ekici, Tiyatro Frankfurt'un Almanya'da yaşayan vatandaşlar ve çocuklar için Türkçe'yi, Türk sanatını ve sanatçılarını öğrenmeleri açısından önemli bir faaliyet olduğunu belirtti.

Almanya'da özellikle 3 ve 4. neslin Türkçe'den ve Türk kültüründen uzaklaştığına dikkati çeken Ekici, "Bunun için onları da böyle faaliyetlerle yakınlaştırabilirsek iyi bir iş yapmış oluruz. Aynı zamanda sadece Türkçe konuşanlara değil, Türkçe konuşmayanlara da, Almanca anlayanlara yönelik de bir festival" diye konuştu.

"Başbakanlık tanıtma fonu olmasa biz bu projeyi yapamazdık"

Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu ise söz konusu festivalin Türk kültürü ve sanatının tanınmasına katkı sağladığını söyledi.

Kellecioğlu, Almanya'daki Almanların ve Türklerin Türk kültürünü tanıdıkça, Türk kültürüne ve diline bakış açısının daha olumlu hale geldiğini kaydetti.

Söz konusu festivalin gerçekleşmesinde Başbakanlık tanıtma fonunun büyük katkısı olduğunu vurgulayan Kellecioğlu, şunları kaydetti:

"Biz Türkiye'de yaşanan bu güzelliklerden mahrum olmamalıyız. O güzellikleri madem Türkiye'ye gidip izleyemiyoruz o zaman buraya getirmemiz lazım. Buna da şu anda Başbakanlık destek veriyor, Başbakanlık Tanıtma Fonu olmasa biz bu projeyi yapamazdık. Kültür Bakanlığı, Şehir Tiyatroları, Devlet Tiyatroları destekliyor. Çünkü bu proje doğru proje."

"Hamlet" oyunuyla başlayacak festivalde Türkiye'den 140 oyuncu, yönetmen, yazar ve tiyatrocu izleyicilerle buluşacak. Ayrıca İstanbul Devlet Tiyatroları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının "Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş", "Cibali Karakolu", "Sırça Hayvan Kolleksiyonu" ve "Piti" oyunları da festival kapsamında sahnelenecek.

Öte yandan düzenlenen yemeğe Türkiye'nin Frankfurt Konsolosu Özkan Durmaz, Frankfurt Kültür Ataşesi Osman Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, Devlet Tiyatroları İstanbul Müdürü Zafer Kayaokay, Devlet Tiyatroları İstanbul Müdür Yardımcıları Ayşen İnci ve Enver Başar, Tiyatro Frankfurt Dernek Başkanı Başak Gülergin, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmen Yardımcısı Aslı İçözü, oyuncular Zihni Göktay, Celal Kadri Kınoğlu ve Sevil Akı katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement