2013 Yılı Karabük Panoroması - Son Dakika
Yerel

2013 Yılı Karabük Panoroması

2013 Yılı Karabük Panoroması

Karabük’te 2013 yılına damgasını vuran gelişmelerin İHA objektifine yansımaları derlendi.

01.01.2014 15:54

Karabük'te 2013 yılına damgasını vuran gelişmelerin İHA objektifine yansımaları derlendi.

Karabük'te 2013 yılında en çok konuşulan haberlerden derlenen panorama yansımaları aylara göre hazırlandı. Panoramada ay ay veriler şöyle:

OCAK 2013

3 Ocak, Karabük'ün Eskipazar ilçesinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce soyulan 7 ev daha sonra ateşe verilerek yakıldı.

7 Ocak Karabük Üniversitesi ve Karabük Kamu Hastaneleri Birliği arasında imzalanan protokolle yeni yapılan Karabük Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı Karabük Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ismini alarak Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kullanımına açılacak

21 Ocak Karabük'te meydana gelen trafik kazasında baba ve oğlun kullandığı araçlar çarpıştı. MOBESE kamerası tarafından kaydedilen kazada baba, hayatını kaybetti.

ŞUBAT 2013

8 Şubat Karabük'ün Eflani ilçesine bağlı Bakırcılar köyünde çıkan yangında, sekiz ev ve bunlara ait ahırlar yandı.

14 Şubat İstanbul'da ölü bulunan ABD'li turist Sarai Sierra'nın bir numaralı katil zanlısı olarak arandığı iddia edilen şahsın fotoğrafına ilk olarak İHA ulaştı. Zanlının ağabeyinden aldığı 100 TL ile başka bir isimle otobüs bileti alarak Karabük'ten ayrıldığı belirlendi.

NİSAN 2013

1 Nisan YGS sınavları sonucunda Karabük Türkiye ikinciliği elde etti.

MAYIS 2013

1 Mayıs Hak-İş Konfederasyonu'nun Taksim Meydanı'nın kutlamalara kapatılması nedeniyle Karabük'te düzenlediği 1 Mayıs kutlamaları

14 Mayıs Metrekareye 62 kilogram yağış düştüğü Karabük'te çok sayıda araç ve işyeri su altında kaldı.

17 Mayıs 24 yıl aradan sonra grev kararı alan KARDEMİR'de mutlu sona erişilerek yüzde 42 oranında zam yapıldı.

18 Mayıs Kardemir Karabükspor, 2012-2013 sezonun son karşılaşmasında sahasında Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup ederek ligde kalmayı başardı.

25 Mayıs 34. Osmanlı Sultanı ve 113. İslam Halifesi II. Abdulhamid Han'ın demiryollarına katkılarından dolayı adına hanedanın ülkemizde yaşayan en yaşlı üyesi Harun Osmanoğlu'na, Karabük Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.

TEMMUZ 2013

1 Temmuz Cumayanı köyünde 13 yaşındaki O.G'nin tutuklanmasına kızan amcaları, ormanı ateşe verirken suçüstü yakalandı.

8 Temmuz Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir D.Ç. Karabükspor, teknik direktör Tolunay Kafkas ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

17 Temmuz Karabük'te geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Özel Medikar Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 40 yaşındaki Recep Oksal'ın bağışlanan organları 3 hastaya umut oldu.

22 Temmuz Kardemir D.Ç Karabükspor'un Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkanlığa Mustafa Yolbulan seçildi.

AĞUSTOS 2013

15 Ağustos Yenice ilçesine bağlı Yukarı Güney köyü Akbıyıklar Mahallesi'nde çıkan yangında 4 ev yandı.

22 Ağustos Karabük'ün Ovacık İlçesine bağlı Doğanlar köyünde bir evde elektrik kontağından dolayı televizyon patlaması sonucu çıkan yangında 4 ev kül oldu.

EKİM 2013

7 Ekim Sığınmacı olarak Karabük'e gelen Afgan uyruklu ailenin üç çocuğu, ısınmak için tenekede yaktıkları odun kömüründen sızan gazla ölürken, geriye gözü yaşlı anne ve babaları kaldı.

17 Ekim Yenice ilçesine bağlı Yortan beldesinde meydana gelen trafik kazasında bayram ziyaretine giden kardeşlerden ikisi öldü, biri ağır yaralandı.

19 Ekim Yenice ilçesinde kaybolan ineklerini aramaya çıkan baba ve kızı düştükleri çayda boğularak hayatını kaybetti.

22 Ekim Karabük'te geçtiğimiz yıl Ocak ayında meydana gelen olayda yeni doğan bebeklerini öldürüp dereye atan anne ve babaya mahkeme ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

KASIM 2013

9 Kasım Yenişehir bölgesindeki KARDEMİR Lojmanları'nda bakım yapıldığı sırada, dünyada türü tükenmekte olan "maclura pomifera" (yalancı portakal) ağacı bulundu.

ARALIK 2013

12 Aralık Karabük'te girdiği bunalım sonucu tabancayla kendini başından vuran ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki gencin ailesi tarafından bağışlanan organları 4 hastaya umut oldu.

19 Aralık Türkiye Boks Federasyonu'nun düzenlediği Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası Karabük'te gerçekleştirildi.

24 Aralık Esentepe Mahallesinde sabah ve öğlenci olarak bin 200 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Anayasa İlköğretim Okulu'nun çatı katında yangın çıktı. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2013 Yılı Karabük Panoroması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement