Burdur'da 2014-2015 Eğitim Öğretim Dönemi Başladı - Son Dakika
Yerel

Burdur'da 2014-2015 Eğitim Öğretim Dönemi Başladı

Burdur\'da 2014-2015 Eğitim Öğretim Dönemi Başladı

Burdur'da 39 bin 220 öğrenci ve 3 bin 419 öğretmen ders başı yaptı.

15.09.2014 13:22  Güncelleme: 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da 2014-2015 eğitim öğretim döneminin başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Tören kapsamında Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk konuldu. Daha sonra Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda düzenlenen törende konuşan Vali Hasan Kürklü, yeni eğitim öğretim yılının ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Burdur'un eğitimde bir marka şehir olduğunu anlatan Kürklü, emeği geçenleri tebrik etti.

Bu marka şehri daha da ileri götürmenin kendisi ve ekibinin boynunun borcu olduğunu dile getiren Kürklü, şöyle konuştu:

"Öğretim noktasında çok çok ilerideyiz. Birincilik, ikincilik alıyoruz ama bunu eğitimle at başı götürmemiz lazım. İçinde bulunulan coğrafyaya bakıldığında her taraf kan gölü. Her yerde bir istikrarsızlık var. Ülke olarak çok güçlü olmamız lazım. Çok diri, kendine güvenen büyük bir ülke olmamız lazım. Bunun yolu da kaliteli insandan geçer. Kaliteli insan yetiştirmek zorundayız. Vatanını, ülkesini seven, ülke menfaatlerini kendi menfaatleri üzerinde tutan bir nesil yetiştirmemiz lazım. Onun için öğretmenlere büyük görev düşüyor. Bizler de elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

AK Parti Milletvekili Özçelik

AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik ise Türkiye ne kadar gelişiyorsa kendilerinin de aynı oranda Burdur'a yatırım almaya çalıştıklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığının 2001 yılındaki bütçesinin 10 milyar lira olduğunu anlatan Özçelik, şunları kaydetti:

"2014 yılındaki bütçesi ise yüzde 626 artışla 72,6 milyar lira. Önceliğimize milli eğitimi koymuşuz. Burdur'a da aynı yatırımları almışız. Burdur'da geçen yıla kadar yapılan yatırımlar 140 milyon lira. İnşaatları devam edenlerle 200 milyon liraya yakın yatırımlarımız var. Bunun içini güzelleştirecek ve içinde cıvıl cıvıl bir hayat sürecek ortamları mutlaka öğretmen, veli ve idareciler gerçekleştirecekler."

Belediye Başkanı Ercengiz

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de belediye olarak güçlerinin yettiği kadar okullara katkı koymaya çalıştıklarını ifade etti.

Bahçe düzenlemelerine ve okul binalarının yapılmasına güçleri yettiği kadar yardımcı olmaya çalıştıklarına dikkati çeken Ercengiz, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

- 39 bin 220 öğrenci ve 3 bin 419 öğretmen ders başı yaptı

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram da yeni eğitim sisteminde bireylere bilgi aktarmak, bilgi yüklemek yerine bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi çok iyi kullanabilen, dinamik ve öz güveni gelişmiş, sorgulayan kendini ifade edebilen sağlıklı bir nesil yetiştirmenin amaçlandığını kaydetti.

Burdur'un eğitimde model bir konuma geldiğini vurgulayan Bayram, derslik başına düşen öğrenci sayısının ilköğretimde 17, orta öğretimde 20, mesleki ve teknik eğitimde 19 olduğunu bildirdi.

Bayram, kentteki okul sayısının 266, derslik sayısının 2 bin 347, öğrenci sayısının 39 bin 220, öğretmen sayısının da 3 bin 419 olduğunu bildirdi.

Konuşmaların ardından okulun halk oyunları ekibi gösteri sundu. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Burdur'da 2014-2015 Eğitim Öğretim Dönemi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement