2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika
Yerel

2014 Yerel Seçim Sonuçları

2014 Yerel Seçim Sonuçları

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, resmi olmayan sonuçlara göre 422 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden CHP, oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kuruluna başvurdu AK Parti de Kandilli, Gülüç ve Ormanlı belde belediyeleri için itirazda bulundu.

01.04.2014 17:06

Ereğli ilçesinde, resmi olmayan sonuçlara göre 422 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden CHP, oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kuruluna başvurdu.

CHP Zonguldak milletvekilleri Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk, CHP İl Başkanı Halil Furat, İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve CHP'nin adayı mevcut belediye başkanı Halil Posbıyık, İlçe Seçim Kurulu'na giderek tüm sandıklardaki sonuçlara itiraz etti.

CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, gazetecilere yaptığı açıklamada, oyların yeniden sayılması için itirazda bulunduklarını belirterek, "Biz adalet istiyoruz başka bir şey istemiyoruz. Sandıkların yüzde 90'ından fazlasında hatalar var. Ciddi bir şekilde inceledik ve sonuçları ortaya çıkardık, itirazlarımızı da yaptık" dedi.

AK Parti'den beldeler için itiraz

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da İlçe Seçim Kuruluna Kandilli, Gülüç ve Ormanlı belde belediye başkanlıkları için itirazda bulunduklarını söyledi.

Çakır, bazı sandık sonuçlarıyla ilgili eksiklikler tespit ettiklerini kaydetti.

Ereğli Adliyesi binasında bulunan İlçe Seçim Kurulu çevresinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Ereğli ilçesinde belediye başkanlığını AK Parti'nin adayı Hüseyin Uysal'ın kazandığı açıklanmıştı. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2014 Yerel Seçim Sonuçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement