21. Gümüşhane Uluslararası Kuşburnu-Pestil Kültür ve Turizm Festivali - Son Dakika
Yerel

21. Gümüşhane Uluslararası Kuşburnu-Pestil Kültür ve Turizm Festivali

21. Gümüşhane Uluslararası Kuşburnu-Pestil Kültür ve Turizm Festivali

12 Eylül'de başlayacak festival 3 gün sürecek.

10.09.2014 11:03

Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Belediyesi tarafından bu yıl 21'incisi düzenlenen Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Festivali kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleneceği bildirildi.

Gümüşhane Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, festivalin 12 Eylül'de başlayacağı ve üç gün süreceği belirtildi.

Festivalin ilk gününün, festival çelenginin Atatürk Anıtı'na sunulması ile başlayacağı ifade edilen açıklamada, kortej yürüyüşünün ardından sanat sokağının açılışının gerçekleştirileceği, halk oyunları gösterileri ve çeşitli konserlerle ilk gün etkinliğinin sona ereceği kaydedildi.

Festivalin ikinci gününün halk oyunları gösterileri ile başlayacağı, ardından pestil ve pekmez yarışması yapılacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gençlik Merkezinin gösterilerinin ardından halk konserleri düzenlenecek. Halk oyunları gösterileri ile başlayacak festivalin üçüncü ve son günü ise Fatih Parkı'nda yöresel yemek yarışması yapılacak. Gümüşhane Belediyesinin düzenlediği sünnet şöleninin ardından 21. Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Festivali, Atatürk Stadı'ndaki halk konseri ile sona erecek. Öte yandan, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan tarafından gönderilen ve Gümüşhane Belediyesi hizmet binası bahçesine kurulan çorba çeşmesi, featival etkinliği kapsamında hizmete açılarak vatandaşlara çorba ve sulu içecek ikram edilecek." - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 21. Gümüşhane Uluslararası Kuşburnu-Pestil Kültür ve Turizm Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement