22. İzmir Avrupa Caz Festivali'ne Muhteşem Açılış - Son Dakika
Güncel

22. İzmir Avrupa Caz Festivali'ne Muhteşem Açılış

Ufuk & Bahar Dördüncü Piyano İkilisi ile Erik Truffaz, "Taksim Süiti"nin Dünya Prömiyerini Yaşar Kemal'e ithaf etti.

06.03.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Kültür sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği 22. İzmir Avrupa Caz Festivali, Ufuk & Bahar Dördüncü Piyano İkilisi ve Erik Truffaz Quartet'in muhteşem konseriyle başladı. Truffaz'ın İstanbul sevgisini dile getiren "Taksim Süiti"nin dünya prömiyerinin yapıldığı geceyi, Truffaz Yaşar Kemal'in anısına ithaf ettiklerini açıkladı.

22. İzmir Avrupa Caz Festivali, AASSM alt fuayede yapılan kokteyl ve 13 Caz Afiş Sergisi'nin açılışıyla başladı. Ardından konser öncesi AASSM Büyük Salonda 13 Caz Afiş Sergisinde afişleri sergilenen genç sanatçılar, katılım belgelerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun elinden aldı. Ümit Tunçağ'ın sahneye davet ettiği İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, Başkan Kocaoğlu ile partner ülkelerin temsilcilerine ve Festival destekçilerine teşekkür plaketlerini sundu.

Açılış Konserinin ilk bölümünde İstanbul'un karakteristik seslerin duyulduğu Taksim Süiti'nin ilk seslendirilişi yapıldı. İki piyano ve solo trompet için yazılan 55 dakikalık eserde Ufuk & Bahar Dördüncü ve Erik Truffaz'ın olağanüstü uyumu göz kamaştırdı.

Konserin ikinci bölümünde Erik Truffaz (trompet), Marcello Giuliani (bas), Marc Erbetta (davul) ve Benoît Corboz'dan (piyano, Fender Rhodes, Hammond) oluşan Topluluk, Blue Note Records etiketiyle piyasaya sürülen 10. Albümleri "El Tiempo de la Revolución" dan örnekler de seslendirdi. AASSM Konser Salonunu tamamen dolduran İzmirli caz severler Truffaz ve grubunu uzun süren alkışlarla tekrar tekrar sahneye davet etti.

22. İzmir Avrupa Caz Festivali, 7 Mart 2015 Cumartesi günü Açık Etkinlikler kapsamında yapılacak, Sine- Jazz Marathon, Alsancak Edit Radyo & Cafe'de Rendezvous: Moda, Tasarım ve Caz, İKSEV Binasında Jazzine Fanzin Üretim ve Açık Caz Orkestrası Atölyeleri ile devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 22. İzmir Avrupa Caz Festivali'ne Muhteşem Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement