23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Bayram Kırgızistan ve Türkmenistan'da coşkuyla kutlandı.

23.04.2014 12:26

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek' te coşkuyla kutlandı.

Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) Cengiz Aytmatov Kampüsü'ndeki açık spor sahasındaki kutlama programı, iki ülkenin milli marşının okunmasıyla başladı.

Manas Üniversitesi yönetimi ile Türk Büyükelçiliği yetkililerinin yanı sıra veliler ile öğrencilerin hazır bulunduğu kutlama programının açılış konuşmasını yapan Bişkek Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri İsmail Sefa Selçuk, bugünün dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olmasının önemine işaret ederek, günün anlam ve önemini vurguladı.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç ise Kırgızistan'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Türk ve Kırgız çocuklarıyla kutlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Kılıç, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 23 Nisan tarihinde, millet ulusal egemenliğini eline aldığında, milli irade kendini gösterdiğinde, bağımsızlığını ve milletin kendi kendini yönetmesini ilan ettiği bu önemli günü çocuklara bayram olarak hediye ettiğini belirtti.

Büyükelçi Kılıç, ulusal egemenlik ile çocuk bayramı kavramlarının birbiriyle çelişen kavramlar olmadığını bugün gördüklerini dile getirerek, "Çünkü bu kavramlar millet olmanın temelinde yatan kavramlardır. Bu kavramları ancak çocukluğunuzdan itibaren öğrenerek benimseyebilirsiniz. Dolayısıyla çocuklar 23 Nisan'da güler, oynar, bayramların tadını çıkarırken aynı zamanda ulusal egemenlik kavramlarının, tam bağımsızlık bayramının ne olduğunu, milli iradeyi, kendi kendini yönetmeyi, demokrasiyi öğrenerek yetişiyorlar" diye konuştu.

Türk ve Kırgız bayraklarıyla donatılmış açık spor sahasında Türk okullarında okuyan Türk ve Kırgız öğrenciler, şarkı, şiir ve halk oyunları gösterileriyle bayrama renk katarak büyük beğeni topladı.

-Türkmenistan-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'taki Türk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Okulun bahçesinde yapılan törene, Türkmenistan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Mehmet Emin Gürkan, elçilik mensupları, işadamları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Okulun bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, iki ülke milli marşlarının okunması ve saygı duruşuyla devam etti. Daha sonra günün anlamını ifade eden konuşmalar yapıldı.

Eğitim Müşaviri Gürkan konuşmasında, Atatürk'ün armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Türkmenistan'da kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

23 Nisan günü dolayısıyla öğrencilerin hazırladığı  gösteriler izleyicilerden büyük ilgi gördü. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement