23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kozan, Ceyhan ve Aladağ ilçelerinde kutlama programı düzenlendi.

23.04.2014 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kozan, Ceyhan ve Aladağ ilçelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Kozan'da, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Kavak'ın, Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Parkı'ında, 2 Haziran İlkokulu koordinatörlüğünde düzenlenen etkinlikte ise Kemal Kavak ve Okul Müdürü İlyas Açıkgöz, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Etkinlikte, Remzi Oğuz Arık Ortaokulu, 100. Yıl İlkokulu, Şehit Cengiz Eroğlu Yatılı Bölge Ortaokulu ile 2 Haziran İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı gösteriler sahnelendi.

Etkinlik, okunan şiirler, müzik dinletisi, dans ve halk oyunları gösterileri ile sona erdi.

Törenlere, Kaymakam Avni Oral, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Bülent Siper, Belediye Başkanı Musa Öztürk ve diğer ilgili kurum ve okul müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Ceyhan

Ceyhan'daki kutlamalar kapsamında ise Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Gürbüz Karakuş, İlçe Garnizon Komutanı Albay Ümit Şener ve Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk çocukların bayramını kutladı.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı, 23 Nisan'ın çocuklara bayram olarak armağan edilmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Bayramları birlikte kutlamanın huzuru içinde olduklarını belirten Yaylacı, "Birlik ve bütünlük sağlamak, bu millet için olmazsa olmazlardandır. Bu nedenle daha güzel 23 Nisan'lar, 19 Mayıs'lar, 30 Ağustos'lar, Ramazan ve Kurban bayramları kutlamayı diliyorum" dedi.

Törende, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Şehit Adnan Sürücü Ortaokulu ve Necati Akçağlılar İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 20 Suriyeli öğrenciye de çeşitli hediyeler sunuldu.

Daha sonra ilköğretim okulu öğrencileri yöresel kıyafetleriyle halk oyunları gösterileri sergiledi.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda yapılan törende ise derslerinde başarı gösteren Çağrı Rumkaleli, Serhat İbak ve Yusuf Çaka isimli öğrencilere, okul yönetimi tarafından alınan bisikletler İlçe Milli Eğitim Müdür Mustafa Yaylacı tarafından verildi.

Aladağ

Aladağ'da da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tören, daha sonra Sinanpaşa Yatılı İlköğretim Bölge Okulu bahçesinde devam etti. Buradaki törende, Kaymakam Tamer Kılıç, Garnizon Komutanı Jandarma Başçavuş Ünal Güder, Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Bilgiç, açılış konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk'e şükran borçlu olduklarını ve kurduğu cumhuriyetin sağlam temeller üzerinde yetişen çocuklar tarafından sonsuza kadar korunacağını belirtti.

Şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesinin ardından tören sona erdi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement