23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Şişli Sait Çiftçi İlköğretim Okulu öğrencilerini makamda kabul etti.

23.04.2015 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Şişli Sait Çiftçi İlköğretim Okulu öğrencilerini makamda kabul etti.

Okul müdürü, sorumlu öğretmen ve bazı sınıf arkadaşları ile İstanbul Emniyet Müdürülüğüne gelen 4. sınıf öğrencisi Yağmur Zando, temsilen Emniyet Müdürü Altınok'un makam koltuğuna oturdu.

İlk olarak bilgi almak için Çocuk Şube Müdürü Ünal Altıner'i makamına çağıran Zando, çocukların uyuşturucuya başlama nedenlerini, bu durumla nasıl mücadele edileceğini ve okul önlerinde faaliyet gösteren uyuşturucu satıcıları ile ilgili yapılan çalışmaları sordu. Altıner de alınan tedbirleri ve geçmişte yapılan çalışmaları anlattı.

Çocukların bayramını da kutlayan Zando, "Çocuk haklarına daha iyi sahip çıkılması için çocuğa karşı şiddet, çocuk işçi çalıştırılması ve çocuklara karşı uygulanan taciz konularında toplumu bilinçlendiren kamu spotu reklamlarının hazırlanması gerekiyor. Okul önlerinde uyuşturucu satan kötü niyetli insanlara karşı okul giriş ve çıkışlarında görevli polislerin sayısının artırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Altıner, emirlerin anlaşıldığını ve en kısa sürede yerine getirileceğini kaydetti.

Emniyet Müdürü Altınok da Zando'nun konuşma için el yazısıyla yazdığı metnin kalitesine ve konulara hakim sorular sormasına dikkati çekti.

Türkiye'nin geleceği olan gençlerin kendilerini ifade etme yeteneklerinin gelişmiş ve öz güvenlerinin yüksek olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Altınok, şöyle konuştu:

"Bayramın, ülkemize, milletimize, çocuklarımıza, Türk dünyasına ve bütün dünya çocuklarına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Çocuk ölümlerinin olmadığı, çocukların mutlu olduğu, gözyaşlarının akmadığı bir gelecekle çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştirmek hepimizin boynunun borcudur. Bu durumun hepimizin omuzlarımıza yüklenmiş bir yük olduğunu düşünüyorum ve bu yükü iyi taşımak lazım."

Daha sonra, okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler, Emniyet Müdürü Altınok ile fotoğraf çektirdi.

Altınok, konuklarına çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement