Yozgat'ta 23 Nisan Törenleri Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta 23 Nisan Törenleri Düzenlendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Yozgat'ın ilçelerinde tören düzenlendi.

23.04.2015 13:50  Güncelleme: 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Yozgat'ın ilçerinde tören düzenlendi.

Sorgun İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda düzenlenen törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, Mustafa Kemal Atatürk'ün vatanı, geleceğin teminatı çocuklara armağan ettiğini ve ilelebet yaşayacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu.

Program, Mehmet Akif Ersoy mehteran takımının gösterilerinin ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Yerköy

Yerköy'de Atatürk Anıtında düzenlenen törenle başlayan kutlamalar Namık Kemal İlköğretim Okulunda devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hacı Hüseyin Asar, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Çayıralan

Çayıralan'daki Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başlayan program Çayıralan Belediye Kültür Merkezinde devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Oğuz, yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere ve yarının sahibi çocuklara cumhuriyeti emanet edecek kadar güvendiğini söyledi.

Programda, Çayıralan Anaokulu, Mehmet Akif Ersoy Anaokulu ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencilerinin sundukları gösteri izleyicilerden büyük alkış aldı.

Boğazlıyan

Boğazlıyan'da Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bozdağ'ın çelenk sunmasıyla başlayan törene Cumhuriyet Okulu'nda devam edildi.

Kaymakam Ahmet Dilsiz, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferit Çimen, Belediye Başkanı Hamdi Erdal, halkın ve çocukların bayramını kutlamasının ardından saygı duruşu eşliğinde göndere bayrak çekilip İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bozdağ, cumhuriyetin geleceğini gençlere ve yarının sahipleri olan çocuklara emanet edecek kadar, çocuklara ve gençlere güveninin ifade eden Atatürk'ün çocuklara 23 Nisan'ı armağan ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından okulların hazırlamış olduğu gösteriler büyük beğeni gördü.

Aydıncık

Aydıncık Hükümet Konağı önünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenginin konulması ile başlayan program Aydıncık Ortaokulunda devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ergün Çağlıyan yaptığı konuşmada  23 Nisan 1920 tarihinin, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adım olduğunu söyledi. Öğrencilerin okuduğu şiirler ile devam eden program halk oyunları gösterisi sona erdi.

Çekerek

Çekerek Cumhuriyet Alanındaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başlayan program hava muhalefeti nedeniyle Şehit Özgür Ocak Çok Programlı Lisesi Salonu'na alındı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Akkan, Türk toplumunun en büyük bayramını kutlamanın sevinci ve mutluluğu içerisinde olduğunu söyledi.

Bozkurt'un konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, şarkılar sözlendi gösteriler sergilenerek ödül töreni ile son buldu.

Çiçek ana okulu öğrencileri gösterisi yapılıken Ahmet Bozoğlu isimli çocuk yürüme engelli olduğu için bisiklet üzerinde gösteriye katıldı.

Akdağmadeni

Akdağmadeni Kültür Merkezinde düzenlenen progrma Kaymakam Ahmet Yıldız, Garnizon Komutanı Yusuf Özkan, Belediye Başkan Vekili Coşgun Gündüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Karadağ ve daire amirleri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Karadağ, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün yarınların güvencesi çocukların hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu alanda dünyada bir ilk olduğunu söyledi.

Program, Mehmet Kaplan İlköğretim okulunun hazırladığı gösterilerle devam etti.

Sarıkaya

Tören Sarıkaya Hükümet Konağı önünde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Mermi'nin Atatürk Anıtına Çelenk sunmasıyla başladı. Daha sonnra Sarıkaya Kapalı Spor Salonunda Barbaros ilk ve Ortaöğretim okulunun düzenlediği programa geçildi.

Şiirlerin okunduğu ve çeşitli oyunların oynandığı programda, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Yasin Özcan, Belediye Başkanı Ömer Açıkel ve ilçe Jandarma Komutanı Adem Yeleğen tarafından ödülleri verildi.

Öte yandan Yenifakılı ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri olumsuz hava koşullarıyla ertelendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta 23 Nisan Törenleri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement