23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "23 Nisan 1920 ruhu, temsil ettiği bütün değerleri, ifade ettiği anlamları, çocuklarımızın sahipliğinde ve şahitliğinde çok değerli bir miras olarak nesilden nesile aktarılacaktır.

22.04.2016 20:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "23 Nisan 1920 ruhu, temsil ettiği bütün değerleri, ifade ettiği anlamları, çocuklarımızın sahipliğinde ve şahitliğinde çok değerli bir miras olarak nesilden nesile aktarılacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Avcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 96. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın milletçe büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutlandığını belirtti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, çocuklara armağan edilmiş milli bir bayram olduğuna işaret eden Avcı, "23 Nisan, Çocuk Bayramı olmanın yanı sıra, milli hafızamızda özenle saklanan, hakimiyetin 'bilakayduşart' millete ait olduğunun tescil edildiği tarihtir." ifadesini kullandı.

TBMM'nin bağımsızlık savaşının da yönetildiği merkez ve ülkenin kalbi olduğunu vurgulayan Avcı, mesajında şunları kaydetti:

"Gazi Meclis unvanı, TBMM'nin taşıdığı kimliğin ve üstlendiği tarihi misyonun en veciz ifadesidir.

96 yıl önce bugün açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizi işgalden ve işgalcilerin kuşatmasından kurtaracak iradeyi oluşturmuş, aziz milletimizin bütün unsurlarını ortak bir ülküde birleştirmiş, Türkiye Cumhuriyetini de bu birlik şuuru üzerine inşa etmiştir.

23 Nisan 1920 ruhu, temsil ettiği bütün değerleri, ifade ettiği anlamları, çocuklarımızın sahipliğinde ve şahitliğinde çok değerli bir miras olarak nesilden nesile aktarılacaktır. Çocuklarımızın, bu bayram vesilesiyle içselleştirdikleri bağımsızlık ülküsüne, demokratik ve insani değerlere ve milli iradeye saygı ilkesine hayatları boyunca sahip çıkacaklarına; milletimizi ve devletimizi çok daha iyi yerlere taşımak için yurtsever bireyler olarak gayret göstereceklerine inancımız tamdır."

Bakan Avcı, 23 Nisan 1920'de açılan Meclis'in ilk başkanı, Kurtuluş Savaşı'nın başkomutanı, cumhuriyetin banisi Gazi Mustafa Kemal'i ve silah arkadaşlarını, milli mücadelenin bütün kahramanlarını minnetle ve hürmetle yad ettiklerini belirtti.

Başta çocuklar olmak üzere, bütün vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Avcı mesajında, "Her geçen gün daha güçlü ve müreffeh bir ülke olarak ulaşacağımız nice bayramlar temenni ediyorum." ifadesine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement