23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türkiye'de bulunan Türkmen ve Özbek çocuklarla bir araya geldi.

23.04.2016 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türkiye'de bulunan Türkmen ve Özbek çocuklarla bir araya geldi.

Keçiören'deki Kaysın Küliev Malkar Türk Şairi Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, Afganistan'dan gelen Özbek Türkleri ile Kerkük ve Telafer'den gelen, Türkmen ailelerle buluşan Oğan, çocuklarla yakından ilgilendi.

Park alalında kurulan tezgahlardan çocuklara döner ikramında bulunuldu, Sinan Oğan da Türk Bayrağı dağıttı.

Burada konuşan Sinan Oğan, Afganistan'dan gelen Özbek Türkleri ile Kerkük ve Telafer'den gelen Türkmen ailelerin çocuklarıyla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın sevincini yaşadığını belirtti.

Hem çocukların sevincine ortak olmak hem de kamuoyunun dikkatini eğitim hakkından mahrum yaşamak zorunda kalan çocuklara çekmek istediklerini vurgulayan Oğan, "Biraz önce Türk bayrağının dağıtımı sırasında izdiham yaşandı. Bir yerlerde Türk bayrağımızı indirmeye çalışanlara inat burada, Türk bayrağının birini de ben alayım, birisini de ben dalgalandırayım diyen Türk çocuklarımızla beraber 23 Nisan'ı kutluyoruz." dedi.

Türkiye'de misafir olan, Türk dünyasından kopup gelen bu insanların çeşitli sorunlarının bulunduğunu ifade eden Oğan, şöyle konuştu:

"Yıllardır burada yaşamalarına rağmen, bu kardeşlerimiz bugün vatandaşlıkları olmadığı için okula gidemiyor, 23 Nisan'ı kutlayamıyorlar. Hükümete çağrımız, bu çocuklar Türk milletinin evladıdır. Bu çocuklarımız eğitimden mahrumdur. Yetişkinler sosyal güvencesi olmadığı için sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor. Burada siyasetçi kimliğimizle değil, Türk milletinin bir evladı olarak buradayız. Hükümet bu kardeşlerimizin sorunlarını çözmezse, iktidara geldiğimizde biz bu sorunları söz veriyorum çözeceğiz. İnanıyorum ki hükümet bu çağrımıza sessiz kalmayacak. Bu çocuklarımızı eğitim hakkından mahrum etmeyecektir."

Etkinliğe, merhum Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş ile partililer de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement