24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Politika

24 Kasım Öğretmenler Günü

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topçu, AK Parti iktidarlarında Ulaştırma ve Sağlık bakanlıklarını 10 yıl aynı kişilerin yürüttüğünü belirterek, "Ama Milli Eğitim Bakanı tam beş kez değişti.

24.11.2015 12:19

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topçu, AK Parti iktidarlarında Ulaştırma ve Sağlık bakanlıklarını 10 yıl aynı kişilerin yürüttüğünü belirterek, "Ama Milli Eğitim Bakanı tam beş kez değişti. Bu bile Milli Eğitim Bakanlığının nasıl yönetildiğinin ve ne kadar istikrarsız olduğunun göstergesidir" dedi.

Topçu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, eğitim sistemindeki deneme-yanılmaların, yap-bozların ceremesini nesillerin ve eğitim sisteminin gerçek sahipleri öğretmenlerin çektiğini savundu.

Eğitim Bakanlığının en güvenilir, en istikrarlı bakanlık olması gerektiğini vurgulayan Topçu, "Ancak bizim ülkemizde maalesef en istikrarsız ve en güvenilmez bakanlıktır" görüşünü savundu.

Topçu, "AKP iktidar olalı, Ulaştırma Bakanı 10 yıla yakın hiç değişmedi, Sağlık Bakanı 10 yıl görev yaptı ama Milli Eğitim Bakanı tam beş kez değişti. Bu bile Milli Eğitim Bakanlığının nasıl yönetildiğinin ve ne kadar istikrarsız olduğunun göstergesidir" diye konuştu.

Eğitim sistemi oturmamış, neyin nasıl yapılacağı belli olmayan, yani eğitim düzeni hasta olan bir toplumun hiçbir sisteminin sağlıklı olamayacağını dile getiren Topçu, AK Parti'nin 13 yıllık iktidarında en çok eğitime zarar verdiğini öne sürdü.

Topçu, "Hükümet ve Milli Eğitim Bakanı, eğitim sistemimizi enkaza çevirdi. Milli Eğitim gemisi su alıyor. Milli Eğitim batıyor. Bir milyondan fazla öğretmen kan ağlıyor. AKP okullarımızı fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin yetiştirileceği bir alan olmaktan çıkardı, Milli Eğitim AKP'ye seçmen devşirme alanı haline getirildi" iddiasında bulundu.

Topçu, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere bir maaş ikramiye verilmesi; ders ücretlerinin arttırılması; ücretsiz internet ve toplu taşıma imkanı sağlanması; özlük haklarının düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement