24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika
Güncel

24 Temmuz Basın Bayramı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Yılmaz Karaca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Türk halkının şanlı direnişine kalemleri, fotoğraf makineleri, kameraları ve mikrofonlarını asla bırakmayıp görev yerlerini terk etmeyerek destek veren gazeteciler, Türk basın tarihine yepyeni bir onurlu sayfa eklemişlerdir.

23.07.2016 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Yılmaz Karaca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Türk halkının şanlı direnişine kalemleri, fotoğraf makineleri, kameraları ve mikrofonlarını asla bırakmayıp görev yerlerini terk etmeyerek destek veren gazeteciler, Türk basın tarihine yepyeni bir onurlu sayfa eklemişlerdir." dedi.

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı da olan Karaca, cemiyette düzenlediği basın toplantısında, 24 Temmuz'un basında sansürün kaldırıldığı tarih olarak kutlandığını anımsatarak, gazetecilerin, bu günleri bir anma, dayanışma ve basın özgürlüğüyle ilgili bir mücadele günü olarak tanımladığını vurguladı.

Karaca, 15 Temmuz gecesinde Türkiye'nin çok büyük bir travma yaşadığını belirterek, şöyle konuştu:

"24 Temmuz'dan sadece 9 gün önce, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde yuvalanarak, devlete ve ülkeye kastetmeyi hedefleyen vatan haini darbeciler, Türk halkını, milletin meclisini, kamu kurumlarını, demokratik kuruluşları, medya kuruluşlarını doğrudan hedef almışlar, insanlarımızın üzerine acımasızca tanklar sürüp, kurşun yağdırıp ölüm kusmuşlar, uçak ve helikopterlerle bombalamış ortalığı yakıp yıkmışlardır. Bu hain darbe teşebbüsüne aynı anda ülke genelinde tam anlamıyla bir destan yazarak topyekun direnen Türk halkı, TSK ve emniyetin vatansever mensuplarıyla birlikte hain emellerin gerçekleşmesine fırsat vermemiş, darbecileri yerle bir etmiştir."

Karaca, FETÖ'nün darbe girişimi gecesinde Türk basınının tarihi bir sınav verdiğini söyledi. Tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte darbecilerin karşısına dikildiğini ve asla boyun eğmediğini anlatan Karaca, şunları kaydetti:

"Halkın haber alma hakkını namluların gölgesinde de olsa sürdürme kararlılığını gösteren meslektaşlarımız, canları pahasına özgür basının yılmaz savunucusu olmuşlardır. Türk halkının şanlı direnişine kalemleri, fotoğraf makineleri, kameraları ve mikrofonlarını asla bırakmayıp görev yerlerini terk etmeyerek destek veren gazeteciler, Türk basın tarihine yepyeni bir onurlu sayfa eklemişlerdir. Basına pranga vurulacağının bilincinde olan meslektaşlarımız, tüm dünyaya örnek bir duruş sergiledi. Darbe girişiminin başarılı olması halinde, gazetelerin kapatılacağının, radyoların, televizyonların, haber kanallarının, internet sitelerinin velhasıl bütün medya organlarının susturulacağının ve tüm iletişim kanallarının kapatılacağının, tek kelimeyle basına pranga vurulacağının bilincinde olan meslektaşlarımız, tüm dünyaya örnek bir duruş sergilemiştir."

Karaca, 15 Temmuz gecesi Türk basınının gösterdiği dik duruşun dolaylı ya da doğrudan basına sansür uygulama niyetinden vazgeçmeyen veya bu niyet içerisinde olmaya devam edenlere de tokat gibi yanıt olduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de Karaca'yı makamında ziyaret ederek 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement