25'inci Boğaziçi Yarışları'nda Taksim Protestosu - Son Dakika
Güncel

25'inci Boğaziçi Yarışları'nda Taksim Protestosu

Boğaziçi Kıtalararası Yarışları'nda taksim protestosu yaşandı.

07.07.2013 12:39  Güncelleme: 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boğaziçi Kıtalararası Yarışları'nda taksim protestosu yaşandı. Bugün yapılan yüzme yarışlarında sporcular saat 09.30'da Kuruçeşmeden teknelere alındı. Yarışın saat 10.00'da başlayacağı Kanlıca'ya hareket eden yüzücüler, bir süre "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganları attı.

Bu yıl 25'incisi gerçekleştirilen yarışta, Kanlıca Vapur İskelesi'nden İstanbul Boğazı'na atlayan yüzücüler Baltalimanı Koyu, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü altı, Rumeli Hisarı Feneri, Küçüksu Koyu, Bebek Koyu, Kandilli Burnu, Arnavutköy İskelesi, Vaniköy, Çengelköy, Galatasaray Adası, Kuleli Askeri Lisesi, Kuruçeşme Feneri'nden geçerek bitişin bulunduğu Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'na vardı.

Yaklaşık 6 bin 500 metrelik zorlu parkurda gerçekleştirilen yarışı genel klasmanda 39 dakika 13 saniye ile tamamlayan Hasan Emre Musluoğlu kazandı. Kürsüde Türk Bayrağı açan Musluoğlu'na madalyasını yarışmaya destek için onur konuğu olarak gelen Ian Thorpe verdi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise engelli sporculara madalyalarını takdim etti. Aralarında yabancıların da bulunduğu 1463 sporcunun katıldığı yarışlarda ABD Ankara Büyükelçisi Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone de katıldı. Ricciardone klasmanında 30'uncu oldu.

BB (TT) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 25'inci Boğaziçi Yarışları'nda Taksim Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement